Eğitim-İş’ten Sert Tepki: Rehber Öğretmenler Sıcak Çadırlarda Çalıştırılamaz

Eğitim-İş Manisa 1 Nolu Şube, Başkanı Lale Kale: rehber öğretmenlerin mesai dışı, hafta sonu ve aşırı sıcaklarda çadırlarda görevlendirilmesine sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 25.07.2025 19:48:33 176 0
Eğitim-İş’ten Sert Tepki: Rehber Öğretmenler Sıcak Çadırlarda Çalıştırılamaz

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rehber öğretmenlerin mesai dışı saatlerde ve sıcak hava koşullarında çadırlarda tercih danışmanlığına zorlanması tepkilere neden oldu. Eğitim-İş Manisa 1 Nolu Şube başkanlığının, yayımladığı açıklamada uygulamanın hem mevzuata hem de insani değerlere aykırı olduğunu belirtti.
 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 Yılı Tercih Danışmanlığı Birimleri Uygulama Esasları açıkça belirtiyor: Rehber öğretmenler yalnızca hafta içi mesai saatlerinde görev yapabilir. Esasların 20. maddesi şu ifadeyi taşıyor:
“Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, tercih danışmanlığı yapılan dönemlerde hafta içi mesai saatlerinde görev yapacaklardır.”

Ancak Eğitim-İş’in açıklamasına göre Manisa’da bu kurallar hiçe sayılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün rehber öğretmenleri hafta sonu, mesai dışı saatlerde ve 40 dereceyi aşan hava koşullarında çadır ortamlarında çalışmaya zorladığı ifade ediliyor. Açıklamada bu durumun yalnızca resmi mevzuata değil, aynı zamanda insan vicdanına ve öğretmenlik mesleğine de aykırı olduğu belirtildi.

Eğitim-İş Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Lale Kale açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 

“Rehber öğretmenlerimizin mesleki bilgi ve emekleri, İl Milli Eğitim Müdürü’nün şahsi reklam malzemesine dönüştürülmek istenmektedir. Bu uygulamalar öğretmenlik mesleğine açık bir saygısızlıktır.”

Açıklamada ayrıca bu keyfi uygulamaların:

İlgili mevzuata aykırı olduğu,

Çalışma barışını bozduğu,

Öğretmen sağlığını ve güvenliğini tehdit ettiği vurgulandı.

Eğitim-İş Başkanı Lale Kale , bu duruma karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek şu uyarıda bulundu:
 

“Bu hukuksuzluk karşısında susmayacağız. Tüm idari ve hukuki yolları sonuna kadar kullanarak üyelerimizin haklarını kararlılıkla savunacağız.”

Sendika, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak, rehber öğretmenlerin asli görevleri çerçevesinde ve insani koşullarda görevlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan Okullara Güvenlik Ziyareti

Türk Büro-Sen’den KYK Personeline Moral Ziyareti

Kula’nın Tarihi Arastasında Şahin Kardeşlerden Asırlık Demircilik

Başkan Akın’dan Açılış Öncesi Son Hazırlık Turu

Sınav Koleji Öğrencileri Şehzadeler Gençlik Evi’ni Ziyaret Etti

Soma’da Kaçak Kazı Operasyonu: 3 Kişi Suçüstü Yakalandı

Şehzadeler Belediyesi’nden Kaldırımlara Sanatsal Dokunuş

YUNUSEMRELİ JUDOCULAR TÜRKİYE'NİN ZİRVESİNDE

  • Salı 29.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 29.1 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 30 ° / 14.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.