Duran: Yerel gazetelerin ayakta kalmalarını ve daha güçlü olmalarını istiyoruz

0

VEFAT 22.06.2020 10:14:43 1901 0
Duran: Yerel gazetelerin ayakta kalmalarını ve daha güçlü olmalarını istiyoruz

 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, yerel gazetelerin ayakta kalmalarının ötesinde daha güçlü olmaları için çalıştıklarını bildirdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’i makamında ziyaret eden Duran, BİK’in Edirne’de açacağı temsilcilik konusunda katkılarından dolayı Vali Canalp’e teşekkür etti.

Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğü’nü de ziyaret eden BİK Genel Müdürü Duran’ı, AA Bölge Müdürü Salih Baran karşıladı. Duran, Anadolu Ajansı’nı ziyaretinde gazetelerin demokrasinin ana unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Özellikle yerel gazetelerin bölgelerindeki sorunları gündeme taşıma hususunda önemli bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizen Genel Müdür Rıdvan Duran, şunları kaydetti:

 

“Ulusal gazetelerin haber kaynağı da yereldeki gelişmeleri yakından takip edebilen yerel gazeteler. Yerel gazeteler bölgelerindeki bütün sorunları muhataplarına ulaştıran çok önemli aktörler. Biz Basın İlan Kurumu olarak yerel gazetelerin ayakta kalmalarının ötesinde daha da güçlü olmaları için çalışıyoruz. Yerel gazetelerde uzun yılların tecrübesiyle oluşmuş bir altyapı ve kültür var. Haber kaynağına en kısa sürede ulaşarak teyit edebiliyorlar. Bunun en önemli yanlarından biri henüz kurumsallaşamamış internet sitelerinden farklı olarak güvenilir habercilik kaynağı olmaları. Biz medyanın da digital dönüşüm içinde olduğu bu süreçte internet haberciliğinin de yerel gazetelerin tecrübesi ve birikimiyle güçlendirilmesini doğru buluyoruz. Bunun için de yerel gazetelerin kendi internet sitelerini mutlaka etkin hale getirmelerini önemli buluyoruz. Çünkü yerel ve doğru habercilik kültürünün digital mecraya da taşınmasını önemsiyoruz.”

Duran, Kovid-19 salgını sürecinde tüm dünyanın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini fakat Türkiye’nin bu süreci devletimizin aldığı ciddi önlemlerle daha az sıkıntıyla geçirdiğini ifade etti. Basın İlan Kurumu’nun da bu süreçte çeşitli önlemler aldığını hatırlatan Duran, “Basın İlan Kurumu olarak gazetelerle ilgili aldığımız önlemler çerçevesinde paydaşlarımızın önemli sorunlarını büyük ölçüde giderdik. Resmi ilanların yeniden açılmasıyla beraber, 15 Haziran’dan sonra büyük ölçüde bu kaybetmediğimiz, beklemedeki ilanlarla beraber, gazetelerimiz çok daha fazla ilan alacak ve ekonomik koşulları çok daha iyi hale gelecek.” dedi.

Salgın öncesi gerçekleşen Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda tüm Türkiye’de temsilcilikler açma kararı aldıklarını da ifade eden Duran, ilk temsilciliği de Edirne’de açacaklarını söyleyerek, valiliklerden ve diğer kamu kurumlarından bu konuda önemli destek aldıklarını da sözlerine ekledi.

Edirne ziyaretinde Genel Müdür Duran’a, BİK Bilgi İşlem Müdürü Ömer Faruk Kaya, BİK Tekirdağ Şube Müdürü Sabri Karakaya, BİK Bursa Şube Müdürü Ebubekir Günel ile Edirne Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın eşlik etti.

Yunusemre’de 17 Kilometrelik Yolda Asfalt Seferberliği Başladı

Manisa Aşık Veysel GESK, Goalball Şampiyonasında Sahaya Çıkıyor

Yeniden Refah Partisi’nden Yayla ve Kışla Köylerine Ziyaret: “Sorunların Takipçisiyiz”

Soma’ya Yeni Sosyal Mekân: Vargel Kafe Resmen Açıldı

Manisa FK’dan Transfer Bombaları: 8 Yeni İsimle Anlaşma Sağlandı

Manisa Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Umut Eli: “Bu Şehirde Kimse Yalnız Değil”

Manisa’da Yazın En Güzel Serinliği: Çocuklara Ücretsiz Portatif Havuz Keyfi

CHP’li Tahmilci’den Sert Tepki: “Bu Sessizlik İhanettir, Alın Teriyle Alay Edilmez”

  • Pazar 37.5 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 35.5 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 21 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.