Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Dr. Ekrem Karakaya Manisa Şehir Hastanesi önünde anıldı

Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya vefatının birinci yılında Manisa Şehir Hastanesi önünde anıldı,basın açıklaması yapıldı.

SAĞLIK 6.07.2023 15:15:00 2133 0
Dr. Ekrem Karakaya Manisa Şehir Hastanesi önünde anıldı

Manisa Tabip Odası, 6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybeden Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’yı vefatının birinci yılında Manisa Şehir Hastanesi önünde andı, basın açıklaması yaptı.

 

 Açıklamaya Hekimler Birliği Sendikası da destek verdi.

Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Sekreter Dr. Sevil Sapmaz Karabağ, “Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz!  Konya Şehir Hastanesinde çalışan Dr. Ekrem Karakaya'yı tam bir sene önce, 6 Temmuz 2022'de çalıştığı kurumda silahlı saldırı sonucu kaybettik. Kendisini ve sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm sağlık emekçilerini saygıyla anıyoruz.  Ne yazık ki sağlıkta şiddet nedenli kaybettiğimiz meslektaşlarımızın biri dışında hepsini son 20 sene içinde kaybettik. Son yıllarda sağlıkta şiddet gözle görülür şekilde arttı ve artık çalışma alanlarımızın rutini haline geldi. Toplumsal şiddetteki artışın ve ayrışmanın sağlık kurumlarına da yansımasının yanında; sağlık sistemindeki değişiklikler, hekim-hasta ilişkilerinde yaşanan dönüşüm ve elbette sağlık çalışanlarının siyasiler tarafından her fırsatta hedef gösterilmesi de bu ciddi artıştan sorumludur.  Sağlıkta şiddetteki artışın en büyük sorumlularından olan, hastalarla sağlık çalışanlarını birbirlerine düşman eden sağlıkta dönüşüm programının yirminci yılındayız. “Artık hastanelerde sıra beklemeyeceksiniz; artık siz doktoru değil, doktor sizi bekleyecek.” şeklinde propagandaların yanında, sağlık kurumlarında idarenin baskısı ve performansa dayalı ek ödeme sistemi gibi uygulamaların tümü ile birlikte sağlığın ticarileşmesi hızlanırken sağlıkta şiddetin kapıları da sonuna kadar açılmış oldu. Sağlıkta dönüşüm programı ve aynı politikalar tarafından oluşturulmuş “beyaz reform” ile geçen 20 senenin sonunda hekim ve sağlıkçalışanları olarak, sağlık kurumlarını cehenneme çeviren bu sağlık sistemini değiştirmeden sağlıkta şiddetin azalmayacağını çok iyi biliyoruz. Sağlıkta şiddeti önlemek her şeyden önce güçlü bir politik irade gerektirir. Sürekli günü kurtarmaya çalışan eylem ve söylemlerinden anlaşıldığı üzere kamu otoritesinin sağlıkta şiddeti önleme konusunda böyle bir iradeyi gösteremeyeceği anlaşılmaktadır” dedi. 


Yıllardır sağlıkta yaşanan şidete dikkat çektiklerini vurgulayan Karabağ, “Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak sağlıkta şiddete on yıllardır dikkat çekmekteyiz. Özellikle son 15 yıldır eylemlerle ve taleplerimizle sağlıktaşiddeti bitirebilmek için yoğun derecede mücadele ettik. Yasa teklifleri oluşturduk. Ancak ne yazık ki Bakanlık ve kamu otoritesi gerekli düzenlemeleri yapmadı ve ancak birimiz hayatını kaybettikten sonra sağlıkta şiddetle ilgili zayıf düzenlemeler yapmakla yetindi. Beyaz kod verilerini dahi kamuoyu ile paylaşmayı reddeden anlayış için maalesef sağlığın ticarileşmesi bizlerin yaşamı da dahil her şeyden daha büyük bir önem arz ediyor. Hayatımızı kaybetmemize kadar giden ve gündelik yaşamımızın bir parçası haline gelen şiddeti uygulayanları ve buna kayıtsız kalanları asla affetmiyoruz. Her geçen gün bizler için daha tehlikeli hale gelen sağlık kurumlarının güvenliğinden kamu otoritesi sorumludur. Güvenli çalışma ortamlarında, insanca çalışma koşullarında yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!” diye konuştu. 


Hekimler Birliği Sendikası adına açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Osman Altıparmak, Ekrem kardeşimiz Erciyes’in eteklerinde bir köyde doğup sizler için birçok mesleğe girebilecekken, daha çok para kazanabilecekken bu insanların hepsi sadece insan aşkı insan sevdası için bu mesleği seçmiş arkadaşlarımızdır. 

 

Bunlar kaliteli hizmet verirken kendini bilmez birkaç tane insanın şiddetine maruz kalırken bunların hizmet aşkı düşüyor. Mesleklerine bağlılıkları tabi ki devam ediyor ama hizmet verirken gönülleri yorgun. Politikacılar eğer bu insanlardan daha iyi hizmet istiyorsanız o şiddeti gerçekleştiren insanları daha ağır bir şekilde cezalandırın, beyaz kodları artık televizyonlara çıkarın, onların artık hastanelerden hizmet almasını engelleyin. 

Bu halk kaliteli hizmet alsın. Biz para için doktor olmadık. Biz insan sevdalıyız” diye konuştu.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.