DEMİRCİLİ RAMAZAN KARABIYIK TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDIĞINI TARLADA ÖĞRENDİ...

Manisa’nın Demirci ilçesi Mahmutlar mahallesinde Emine-Sadettin Karabıyık çiftinin oğulları Ramazan Karabıyık, üniversite yerleştirme sonuçlarını Mahmutlar mahallesinde tarlada biber patlıcan fasulye toplarken öğrendi.

20.08.2023 09:29:00 4179 0
DEMİRCİLİ RAMAZAN KARABIYIK  TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDIĞINI TARLADA ÖĞRENDİ...

 

                                                                                                                                  
 

Manisa’nın Demirci ilçesi Mahmutlar mahallesinde tarla bağ bahçe işleri uğraşan Emine-Sadettin Karabıyık çiftinin oğulları Ramazan Karabıyık, üniversite yerleştirme sonuçlarını Mahmutlar mahallesinde bahçesinde biber patlıcan fasulye toplarken öğrendi. 

 

Aynı zamanda bahçeyi de sulayan Ramazan Karabıyık, cep telefonu ile ÖSYM’nin sitesine girerek üniversiteyi kazandığını öğrenince farklı bir heyecan yaşadı. Sevincini önce ailesi sonra da telefonla arayarak arkadaşları ile paylaştı. Başarının sırrının düzenli ve verimli çalışmaktan geçtiğini söyledi. Karabıyık, “Burada biber, patlıcan ve fasulye toplarken sonuçları öğrendim, çok mutlu oldum. Sevincimi yakınlarımla, burada birlikte çalıştığımız komşularımızla paylaştım” dedi.
 

DOKTORLUK ÇOCUKLUK BERİ HAYALİMDİ
 

Haftanın belirli günlerinde bahçe işlerinde diğer günler ise sınavlara çalıştığını belirten Karabıyık, iki kardeş olduklarını babasının Demirci pazarında ürettikleri biber patlıcan domates fasulyeleri sattığını ifade ederek, “Tıp, doktorluk çocukluk hayalimdi. küçük yaşlardan itibaren hedefimde doktor olmak vardı. İlk ve Ortaokulu köyümde bitirdim. Başarımda ilk ve ortaokul öğretmenlerimin payı çok büyük. Temelimi çok sağlam attılar. Mezun olduğum okulumdan da çok iyi eğitim aldım. Lise öğretmenlerime de çok teşekkür ederim. Hiç dershaneye gitmedim özel ders almadım, Yaz tatillerinde çiftçi olan babama yardım ettim. Sağ olsun ailemde hep arkamda durdu hep bana destek oldular. Küçük yaşlardan itibaren hedefimde hep doktor olmak vardı. Hedefime ulaşmak için kararlı bir şekilde çalıştım. Tıp Fakültesine gidip vatanıma milletime memleketime faydalı bir doktor olmak istiyorum" dedi.  
 

Üniversite sınavlarında Türkiye YKS sayısal alanda 3416 olduğunu hatırlatan Karabıyık, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını, Kardiyalog olup milletimize hizmet etmek istediğini sözlerine ekledi. Emine-Sadettin Karabıyık çifti de çocukları ile gurur duyduklarını ifade ettiler.

 

Adil Aka
 

İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan Okullara Güvenlik Ziyareti

Türk Büro-Sen’den KYK Personeline Moral Ziyareti

Kula’nın Tarihi Arastasında Şahin Kardeşlerden Asırlık Demircilik

Başkan Akın’dan Açılış Öncesi Son Hazırlık Turu

Sınav Koleji Öğrencileri Şehzadeler Gençlik Evi’ni Ziyaret Etti

Soma’da Kaçak Kazı Operasyonu: 3 Kişi Suçüstü Yakalandı

Şehzadeler Belediyesi’nden Kaldırımlara Sanatsal Dokunuş

YUNUSEMRELİ JUDOCULAR TÜRKİYE'NİN ZİRVESİNDE

  • Salı 29.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 29.1 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 30 ° / 14.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.