Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

DAĞ BİSİKLETÇİLERİ 3. KEZ YUNUSEMRE’DE BULUŞTU

0

SPOR 17.10.2021 19:13:01 1213 0
DAĞ BİSİKLETÇİLERİ 3. KEZ YUNUSEMRE’DE BULUŞTU


Uluslararası Yunusemre Dağ Bisikleti Maratonu'nun bu yıl 3.'sü gerçekleştirildi. İran ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden 82 sporcunun katıldığı maraton Yunus Emre Kültür Parkı alanından başlayıp Uncubozköy Ormanlık alanında sona erdi. Başlama işaretini Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur verdi.  22,5 kilometrelik parkurda toplamda 7 kategoriden 82 sporcu pedal çevirdi. AKUT, MAT, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Manisa Bisiklet Spor Kulübü Derneği'nin de destek verdiği maraton oldukça tempolu ve güzel geçti.

Kadınlarda Genç Bayan Elifnur Aktı (Bursa B.İ.T. Spor Kulübü), Büyük Bayan Gülşah Bircan Akpınar (Ferdi), Erkeklerde ise Yıldız Erkek Deniz Örnek (Ferdi), Genç Erkek Ufuk Baki Taş (Ferdi), Elit Erkek Veysel Karani Kaya (Beykoz Belediye Spor Kulubü), Master A Ömer Cumhur Boyraz (Sinop Triathhlon Spor Kulübü), Master B’de ise Ercüment Boran (Petkim Spor Kulübü) birinci oldu. Parkuru başarıyla bitiren sporculara ödülleri Yunus Emre Kültür Parkı’nda verildi. Sporculara ödülleri Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyespor Başkanı Arif Alkan, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur ve Ahmet Sak ile daire müdürleri tarafından takdim edildi. Etkinlik kapsamında konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi “Bugün 3. Uluslararası Yunusemre Dağ Bisikleti Maratonu yapıldı. Güzel bir ortam vardı. Yunus Emre Kültür Park içerisindeki bu alandan yarışımız başladı ve burada bitirildi. Misafirlerimiz Türkiye’nin dört bir yanından yüze yakın sporcu genç kardeşlerimiz, onların aileleri ve milli sporcularımız buradaydı. Güzel bir ortamda güzel bir havada bu yarışlar gerçekleştirildi. Emeği geçenleri kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bütün sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Daha büyük yarışmalarda ülkemizi uluslararası alanda temsil etmelerini diliyorum. Biz her yıl bisiklet sporunun dışında bütün spor alanlarında çok ciddi desteklerle sporumuzu ve sporcumuzu teşvik ediyoruz. Sadece Yunusemre Belediyespor kulübümüzde 2 bine yakın sporcumuz var. Hepsine başarılar diliyorum. “ şeklinde konuştu. Saha Hakemi  Bayram Kurşunel ise “Çok güzel bir yarış oldu. Sporculara uygun zamanda anlatıldığında inanılmaz işler yapılacağını da gösterdiler.” dedi. Yarışmaya katılan sporcular ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Pelin - Helin Altekin,  Parkur çok güzel. Hava şartlarından dolayı biraz çamurluydu. Parkur biraz zorluydu. İlk başlarda zorlanmamıştık. Ama sonlara doğru çok zorlandık. Yarışta genç kadınlar kategorisinde ikinci oldum. Kardeşim de dördüncü oldu. Yunusemreyi çok beğendim. Harika bir kültür merkezi. Organizasyon harikaydı.  Veysel Karani Kaya, “İstanbul’dan geliyorum. Beykoz Belediyesi sporcusuyum. Elit erkek kategorisinde yarışıyorum. Önümüzdeki hafta da Türkiye şampiyonası var. Onun için bize güzel bir moral oldu. Bugün hem genelde hem kendi kategorimde birinci oldum. Çok mutluyum. Parkur güzeldi. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Gülşah Bircan Akpınar, Bu yarışmaya İzmir’den katılıyorum. İlk defa katıldım. Elit kadınlar 21 yaş kategorisinde yarıştım. Çok güzel bir parkurdu. Şuan için birincilikle bitirdim. İlk defa denedim ve çok keyif aldım. İlerleyen yarışlarda da burada olmayı planlıyorum. Parkur zorlu şartlar altında çok keyif vericiydi. Çok eğlendim.”


 

 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.