Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CUMHURBAŞKANI’NIN TARİF ETTİĞİ KÖY, ŞEHİRDE NE VARSA KİÇİR KÖYÜNDE DE VAR

K. Maraş depreminde yaptıkları bağışlar ve 7 tır odun yardımı ile gönüllere taht kuran, Kütahya’nın Simav ilçesi Kiçir Köyü aldığı yatırımlarla göz kamaştırıyor

BÖLGE 25.09.2023 09:23:00 2125 0
CUMHURBAŞKANI’NIN TARİF ETTİĞİ KÖY, ŞEHİRDE NE VARSA KİÇİR KÖYÜNDE DE  VAR

   


K. Maraş depreminde yaptıkları bağışlar ve 7 tır  odun yardımı ile gönüllere taht kuran,  Kütahya’nın Simav ilçesi Kiçir Köyü aldığı yatırımlarla göz kamaştırıyor. İlçe merkezine 35 km, il merkezine 190 km olan bölgenin tek Çerkes köyü Kiçir Muhtarı Rauf Buhan, köyünün kalkınması ve köylülerinin rahatı için çalıştığını söyledi.  
 

Muhtarlıkta ikinci dönemi yaptığını hatırlatan Buhan,“Köyüm 110 hane ve 248 kişi yaşıyor. 2019 yılında, ‘Türkiye’de yaşanabilir örnek köy’ seçildi.  Yazın nüfusumuz artıyor. Çeşitli illerden gelen gençlik merkezi üyeleri, okullar ve Atletizm Milli takımı yaz kamplarını köyümüzde yapıyor.” diyerek köyüne devlet eliyle aldığı hizmetleri sıraladı.  ‘Bizler halkımızın süreli şekilde vermiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret gösteriyoruz’ diyen Buhan,”2018 yılında göleti faaliyete geçirttik. 2 milyon metre küp su toplama kapasitesine sahip. 5 bin dekar tarım arazisi kapalı sistem sulanıyor. Aynı yıl köyümüzün 16 km  yolunu sıcak asfalt ile kaplattırdık.  
 

Alt yapı sorununun kalmadığı bu yıl için kooperatifimizin de destekleriyle 4 bin metre karelik kilit parke taşı döşedik. %75 hayırsever %25 devlet desteği ile kütüphanemizi kurduk. İçinde yatakhane, wc, banyolar, yemekhane, toplantı salonu, çay ocağı ve mescit bulunan sosyal hizmet binamızı 2016 yılında hizmete açtık. Spor toto destekli Spor salonu inşaatımız devam ediyor. Mezarlık yolu asfaltlanıp çevre duvarlarının tamirini yaptık” dedi.  
 

%100 hibe destekli köylülere lavanta dağıtımı be yonca tohumu destekleri yaptıklarını söyleyen Muhtar Buhan,” Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, (TKDK) köyümüze hibe desteğiyle tarımsal makine parkı kurduk. TKDK, Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi’nin 2 milyon 320 bin yatırım tutarlı Makine Parkı Projesi’ne 1 milyon 508 bin TL hibe desteği verdi. Ayrıca Çerkes büyüklerine ithafen köyümüzün muhtelif yerlerine hayırseverler vasıtasıyla 17 çeşme yaptık” dedi.  
 

Cumhurbaşkanımızın talimatlarına her daim uyarak hizmet ettiklerini vurgulayan Muhtar Buhan,”Bizler Cumhurbaşkanımızın köylerdeki temsilcileriyiz. Harika doğasıyla ünlü köyümüze gelip misafirimiz olun. Bu güzellikleri siz de yaşayın. Şehirde ne varsa fazlasıyla köyümüze kazandırmak için gayret gösteriyoruz” dedi.  
 

Bunca hizmet ve yatırımları yapan muhtarımız,  Kuzey Kafkasya Tarih ve Kültür Muzesi’ni .kurmak için çalışma yapan, geçmişte ve günümüzde yaşayan Çerkes toplumuna katkı sağlayan önemli şahsiyetlerin büstlerini yapan Ünlü heykeltıraş Nuh Açın’ın da kulakları çınlasın. O müzede bunca faaliyet gösteren bu kıymetli muhtarımızın da büstünün olması gerekir.
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.