Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vestelde tarihi açılışı gerçekleştirdi.

0

GÜNDEM 6.11.2017 13:47:04 1122 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Vestelde tarihi açılışı gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 kasım Cuma günü yapımı tamamlanmış değeri 1 milyar 44 milyon 291 bin 191 TL yatırım bedeli olan 40 projenin açılışını yapılan tören ile gerçekleştirdi. Manisa Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen toplu açılış töreninin ardından  Vestel Venüs Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası ile Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu fabrikanın özellikle ülkemizin önünde yeni ufukların açılmasına vesile olacağına inanıyorum. Elektrikli otomobil için ilk adım attığımız bir günde böyle bir açılış yapmak benim için çok anlamlı' dedi. Açılışın başında yerli ve milli otomobil konusunda vurgu yapan  Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelerde bulundu. ‘Yerli ve milli otomobilimizi inşallah 2020’ye kadar üreteceğiz. Burada 5 babayiğit bir araya geldi. Bunlardan bir tanesi de Zorlu.  Bugün de burada yine, 600 milyon liralık bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Bu da gerek grup için gerekse ülkemiz için önemli bir adım. Yılda 6 milyon akıllı telefon ve tablet üretme kapasitesine sahip bu fabrikanın yeni ufukların açılmasına vesile olmasına inanıyorum. Bu proje Türkiye için basit bir otomobil üretme projesi değil, kendi otomobilimizle birlikte dünyadaki sıçrama sürecini yakalayacağız. Azmettikten sonra aşılamayacak dağ yok bütün mesele burada.. Zorlu’nun bu tesisini ülkemizin geleceğine yapılmış önemli bir yatırım olarak görüyorum.

KOŞUYORUZ, YÜRÜMÜYORUZ, DAHA DA İYİ OLACAK'

Erdoğan ‘2002 yılında ülkemizde satılan otomobil sayısı 91 bindi. Bu rakam 757 bine çıktı. Bu refah düzeyini gösteriyor. İhracatımız 36 milyar dolardan 154 buçuk milyar dolar seviyesini gördü. Koşuyoruz, yürümüyoruz. Daha da iyi olacak. Bize bu yakışmaz. İlk 10 ülke arasına gireceğiz. Bunun lamicimi yok. Türkiye tarihinin en büyük 3. dönüşümünü tamamladı. Şimdi 2023 ile birlikte 4. dönemi başlatıyoruz. dedi.

Canan SÜRGİT


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.