'Ciro kaybı desteği' Resmi Gazete'de

0

EKONOMİ 6.02.2021 14:14:18 1765 0



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ciro kaybı desteği Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak. Bu destekten 2019'da ya da öncesinde başladığı işine devam eden ve 27 Ocak 2021 itibariyle faal mükellefiyeti bulunan, 2019'da cirosu 3 milyon lira ve altında olup söz konusu yıldaki cirosuna oranla 2020'deki cirosu yüzde 50 ve üzeri azalan işletmeler faydalanacak. Ciro kaybı desteği, tek seferde ödenmek üzere 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak kaydıyla 2020'deki ciroların 2019'daki cirolara göre azalan tutarının yüzde 3'ü esas alınarak verilecek.

İşletme cirolarının tespitinde 27 Ocak itibarıyla 2019 ve 2020'deki vergilendirme dönemlerine ilişkin olarak verilen Katma Değer Vergisi beyannameleri esas alınacak. Söz konusu tarihten sonra 2019 ve 2020 dönemlerine ilişkin verilen beyannameler, ciro hesaplamasında dikkatte alınmayacak. Fazla veya yersiz ödendiği tespit edilen ciro kaybı desteği ödemeleri, 21/7/1953 tarihli ve 6183 Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümleri uyarınca vergi daireleri tarafından tahsil edilecek. Ciro kaybı desteğine ilişkin başvuru süresi ile diğer usul ve esaslar Ticaret Bakanlığınca belirlenecek.

 

33s boyunca düşündüm Manisa TSO’dan Rusya Pazarına İhracat Atağı

Manisa’da Narkotik Operasyonlarında 92 Tutuklama

Türkiye Emekliler Derneği Manisa Başkanı Akkoyun Vefat Etti

Atatürküler Yunusemre’de Coşkuyla Seslendirildi

Manisa’da kadın cinayetlerine karşı yürüyüş

Başkan Çetin Akın Yoğun Yağış Sonrası Sahada

Salihli Belediyesi’nde İşçiye En Az 40.210 TL Maaş

Bilim Yunusemre’de ara tatil bilim etkinlikleri ilgi gördü

  • Salı 3.6 ° / -0.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.7 ° / -3.3 ° Güneşli
  • Perşembe 6.5 ° / 0 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.