CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “11 BİN 57 YAŞLIMIZ HUZUREVİ SIRASINDA”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 2025 yılı Haziran ayı itibarıyla huzurevlerine yerleşmeyi bekleyen yaşlı sayısına dikkat çekti.

SİYASET 9.10.2025 12:55:28 45 0
CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “11 BİN 57 YAŞLIMIZ HUZUREVİ SIRASINDA”

(MHA) - Başevirgen, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın CİMER üzerinden sorularımıza verdiği yanıta göre, Türkiye genelinde huzurevlerinde yerleşmeyi bekleyen yaşlı sayısı 2025 yılı Haziran ayı itibarıyla 11 bin 57 oldu. 2024’te 10 binden fazla başvuru yapılmış, 2025’in daha ilk altı ayında başvuru sayısı 5 bini geçmiş ve 11 bin yaşlımız da hala sırada bekliyor. Ucuz gıda kuyruklarında bekleyen yaşlılarımız artık huzurevi kuyruklarında da bekliyor. İktidar emekliye barınmadan, beslenmeye kadar her alanda zulmetmeye devam ediyor” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 2024 yılında huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yapılan başvurulardaki artışı CİMER’e sordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen yanıtta huzurevlerine yerleşmek için bekleyen yaşlı sayısı ise dikkat çekti. Yaşlıların ekonomik gerekçelerle huzurevlerine yöneldiğini belirten Başevirgen, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

“11 BİN YAŞLIMIZ HALA SIRADA BEKLİYOR”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın CİMER üzerinden verdiği yanıta göre, Türkiye genelinde huzurevlerinde yerleşmeyi bekleyen yaşlı sayısının 2025 yılı Haziran ayı itibarıyla 11 bin 57 olduğunu belirten Başevirgen, “Bugün 171 huzurevimiz var ama kapasite 18 bin civarında. Depremde boşaltılan, onarımı bitmeyen kurumlar yüzünden bu kapasitenin bile sadece yüzde 83’ü kullanılabiliyor. 2024’te 10 binden fazla başvuru yapılmış, 2025’in daha ilk altı ayında başvuru sayısı 5 bini geçmiş ve 11 bin yaşlımız da hala sırada bekliyor. Bu tablo sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz” dedi.

“İKTİDAR KENDİ LÜKSÜNDEN, ŞATAFATINDAN VAZGEÇMİYOR AMA YAŞLI VATANDAŞINI SIRAYA KOYUYOR”

Gelen yanıtta yaşlıların tek kişilik oda tercihi ya da şehir seçme talepleri gerekçe gösterilerek sorumluluğun vatandaşlara yıkılmaya çalışıldığını vurgulayan Başevirgen, “Huzurevlerine başvuran yaşlılarımızın, yaş ortalaması 77. Huzurevine başvuran bir insanımız, ömrünün son yıllarında huzurevi sıralarına mahkum ediliyor. Bu insanlar huzurevi tercihi yaptığı için değil, iktidarın yetersizliğinden sıra bekliyor. Yaşlılarımızın onurlu bir şekilde yaşayacağı, ihtiyaçlarına uygun modern huzurevleri inşa etmek devletin görevidir. Bu görev ertelenemez, bahane üretilemez. İktidar kendi lüksünden, şatafatından vazgeçmiyor ama yaşlı vatandaşını sıraya koyuyor. Bu utanç tablosunun sorumlusu AKP iktidarıdır” diye konuştu.

“İKTİDAR EMEKLİYE BARINMADAN, BESLENMEYE KADAR HER ALANDA ZULMETMEYE DEVAM EDİYOR”

Başevirgen ayrıca, huzurevi kapasitesinin artırılması, depremlerden etkilenen kurumların hızla onarılması ve yeni yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Açlık sınırının altındaki emekli maaşlarıyla temel gereksinimlerini bile karşılamakta zorlanan emeklilerimiz; bir de fahiş kira artışlardan dolayı barınma kriziyle karşı karşıya kaldı. Kiralarını ödemekte zorlanan yaşlılarımız çareyi ise huzurevlerinde arıyor. Ucuz gıda kuyruklarında bekleyen yaşlılarımız artık huzurevi kuyruklarında da bekliyor. İktidar emekliye barınmadan, beslenmeye kadar her alanda zulmetmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

AKHİSAR’DA KAYALIOĞLU AİLE DANIŞMA VE ETÜT MERKEZİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Türk-Macar Dostluk Parkı Açıldı

Muradiye’ye 2 Milyar Liralık Dev Altyapı Yatırımı Başlıyor

Artar: “Meclis’teki Alçakça Tiyatroya Karşı Yargı Derhal Harekete Geçmeli”

Manisa Büyükşehir’den Öğrencilere Ücretsiz Online Eğitim Desteği

Vali Özkan: “Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 100. Yılını Gururla Kutluyoruz”

Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları Kursu Kayıtları Başladı

Emniyet Müdürü Aktaş’tan Çevik Kuvvet TOMA Ekibine Teşekkür

  • Cuma 18.2 ° / 9.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Pazar 16.3 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.