CHP Yunusemre de yeni başkan Heval Turan

CHP Yunusemre İlçe 4. Olağan Kongresi yapıldı. Heval Turan kullanılan 357 oydan 213’ünü alarak başkan seçildi.

MANİSA- İLÇELER 20.08.2023 17:58:00 2371 0
CHP Yunusemre de yeni başkan Heval Turan

CHP Yunusemre İlçe 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede 4 yıldır ilçe başkanlığı görevini sürdüren Av. Yalçın Arcak ile Semih Balaban’ın desteklediği Mimar Heval Turan yarıştı. Heval Turan kullanılan 357 oydan 213’ünü alarak başkan seçildi. Yalçın Arcak ise 144 oyda kaldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP eski İl Başkanları ve partililer katıldı. Divan başkanlığına Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu seçildi. 
4 yılı aşkın bir süredir CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı görevini sürdürdüğünü ifade eden Başkan Yalçın Arcak, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Manisa’da oyunu en fazla artıran ilçe olduklarını kaydetti. Arcak, bu seçimde kaybedenin olmadığını vurgulayarak, amaçlarının 2024’te yapılacak olan seçimlerde CHP olarak Yunusemre Belediyesi’ni kazanmak, Türk bayrağının yanına CHP bayrağını dalgalandırmak olduğunu belirtti. 


Başkan Adayı Heval Turan ise, “Halkımızın uzun süredir bizden beklediği iktidar olma ve ülkeyi yönetme isteği fırsatını maalesef milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaybettik. Temel hedeflerimizden biri parti içi demokrasinin kurumsallaşma ve demokratik bir tüzük oluşturulmasıdır. Seçildiğim takdirde Yunusemre İlçe Başkanlığında en fazla iki dönem başkanlık yapacağım. Bu durum çok dönemli partililere örnek teşkil etsin” dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi.  

357 delege oy kullandı. Heval Turan 213 oyla CHP Yunusemre İlçe Başkanı seçildi. Yalçın Arcak ise 144 oyda kaldı.

ŞEHZADELER 100. YIL KIR BAHÇESİ AÇILIŞ ÖNCESİ YOL ENGELİNİ AŞIYOR

Başkan Ahmet Ağır ve Yönetimi mazbatasını aldı

Başkan Balaban: “Esnafımız Yunusemre’nin Bel Kemiğidir”

Salihli Belediyesi THM Korosundan Coşku Dolu Cumhuriyet Konseri

Başkan Besim Dutlulu: “Tarıma 180 Milyon TL Destek Verdik, Şimdi Sırada Su Var”

Akhisar’da Organ Bağışı Haftasında Umut Dolu Etkinlik

Başkan Çetin Akın: “Atatürk’ün Işığı Kalplerimizde Hiç Sönmeyecek”

Sarıgöl’e Sosyal Belediyecilik Dokunuşu: Kent Lokantası ve Halk Mandıra Açıldı

Anahtar Kelimeler: Yunusemre başkan Heval Turan
  • Cumartesi 21.3 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Pazar 21.4 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.