Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca'67 gazeteci cezaevinde '

0

GÜNDEM 10.01.2021 14:55:27 1598 0
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca




Gürtunca, “1961 yılında gazetecilerin kararlı mücadelesi ile basın çalışanlarının haklarını yasal güvenceye alan 212 sayılı kanunun 10 Ocak 1961 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yasalaşması sonucunda 20. Yılında olduğumuz ‘Çalışan Gazeteciler Günü ‘ Tüm Basın Emekçilerimize kutlu olsun. Türkiye Gazeteciler Sendikasının ( TGS ) 10 Ocak nedeniyle açıkladığı raporunda 212 Sayılı kanunun devamı olan 5953 sayılı Basın İş Kanununu ile gazetecilerin yasal hakları belirleniyor ama son yıllardaki mahkeme kararları ile bu haklar gün ve gün tırpanlanıyor. Gazetecilik mesleği çok zor şartlarda devam ettirilmeye çalışılıyor. Sektördeki işsizlik ülke ortalamasının iki katında,  güvencesiz, sendikasız çalışma yüzde 90’ı aşmış, 67 gazeteci cezaevinde.  Yaşanan kriz nedeniyle gazetecilerimizde tüm sektörlerde çalışanlar gibi ekonomik sorunlarla da mücadele etmektedir. Ekranların haksız biçimde karartıldığı, muhalif seslerin susturulmaya, gazetecilerin cezalandırılmaları, yok sayılmaları artarak devam edildiği günümüzde tüm zorluk, baskı ve itirazlara rağmen tarafsız gazetecilik ilkelerinden ödün vermeyen, kalemini gerektiğinde kıran ama kiralamayan tüm basın emekçilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, özgürlük ve demokrasinin egemen olacağı günlerde buluşmak dileğiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışma ve mücadelelerinde başarılar dilerim” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.