Bugün, 3 Haziran 2024 Pazartesi

Cezayir Alger 2 Üniversitesi Öğrencisi, MCBÜ’de Yüksek Lisans Eğitimi Alacak

0

BÖLGE 7.10.2016 11:24:54 1473 0
 Cezayir Alger 2 Üniversitesi Öğrencisi, MCBÜ’de Yüksek Lisans Eğitimi Alacak

Mayıs 2016’da MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ve daha önce Alger 2 Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan MCBÜ Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Bülbül Oğuz, ikili işbirliği anlaşmaları yapmak üzere Cezayir’de bulunmuşlardı.

Bu ziyaret kapsamında Alger 2 Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasındaki ikili işbirliği ve değişim programları iş birliği konuları kapsamlı bir şekilde ele alınmış ve bu yönde gerek lisans gerek lisansüstü eğitimi almak üzere öğrenci değişimi hareketliliğinin sağlanması yönünde karar verilmişti.

Bu anlaşmaların ilk evresi olarak Alger 2 Üniversitesi Doğu Dilleri Fakültesi Türkoloji Bölümünün ilk mezunlarından olan MouradBensadoune ve Lamine Tammsout, MCBÜ Türk Dili ve Edebiyatı ABD’nın ilk yabancı uyruklu öğrencileri olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden kabul aldılar.

Üniversiteye gelen öğrenciler, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Birol Kovancılar ve Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya’yı ziyaret etti. Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, görüşmede Cezayir’le ortak tarihimiz ve kültürel ilişkilerimizin önemine dikkat çekerek; MCBÜ öğrencilerinin Cezayir’de eğitim almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelebi, eğitimde kalite standartlarının yükseltilmesinin en önemli hedefleri arasında olduğunu dile getirerek, MCBÜ’nün sadece lisans seviyesinde değil, lisansüstü eğitim için de tercih edilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Eğitimdeki akademik çeşitliliğinin yanı sıra, kampüs yaşamındaki dil ve kültür çeşitliğini artmasının da önemine dikkat çekti.

Lisansüstü eğitimlerini MCBÜ’de alacak olan öğrenciler ise; Türk Dili ve Edebiyatı alanında tamamladıkları lisans eğitimlerinin devamında, MCBÜ’de yüksek lisans yapacak olmanın büyük bir şans olduğunu belirterek, kendilerine gösterilen ilgiden ve MBCÜ’nün sağladığı imkânlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABER MERKEZİ

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 36.4 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Salı 37.3 ° / 21.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 38 ° / 21.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.