Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Ceviz Üreticisinin Yüzünü Güldürecek

0

BÖLGE 2.09.2016 13:17:44 1059 0
Ceviz Üreticisinin  Yüzünü Güldürecek

Yunusemre Belediyesi, ilçede özellikle kırsal mahallelerde organik tarımı geliştirmek, ürün çeşitliliğini arttırmak amacıyla başlattığı kırsal kalkınma atağını sürdürüyor. Yutdağı’nda farklı tarım ürünleri yetişmesi için üreticilere destek veren belediye Akçaköy, Akgedik, Bağyolu, Beydere, Büyüksümbüller, Çamlıca, Dazyurt, Demirci, Durasıllı, Düzlen, Gökbel, İlyasçılar, Küçüksümbüller, Karaahmetli, Karakoca, Karaveliler, Kayapınar, Koruköy, Kozaklar, Köseler, Küçükbelen, Maldan, Mollasüleymanlı, Muradiye, Muslih, Ortaköy, Osmancalı, Otmanlar, Örencik, Örselli, Pelitalan, Pınarköy, Recepli, Sarıahmetli, Sarma, Seyitli, Süngüllü, Şamar, Turgutalp, Türkmenköy, Uzunlar, Üçpınar, Yağcılar, Yaylaköy ve Yuntdağıyenice’de 2 yılda toplam 8 bin ceviz fidanı dağıttı. Dağıtılan fidanların büyük bir kısmı tutarken, ağaçlardan 3 yıl içerisinde verim alınması bekleniyor.

8 BİN CEVİZ FİDANI DAĞITTIK

Yuntdağı’nda besicilik ve tarımı geliştirmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Şiyak, “Yuntdağı’nda açtığımız süt toplama merkezleri, besicilik desteklemeleri, aşılama çalışmaları, organik tarım teşvikleriyle bölgede tarım ve besiciliği geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Aşılama çalışmalarımızın yanına Yuntdağı’nda yaşayan üreticilerimize Türk mutfağında önemli bir yeri olan ceviz fidanı dağıttık. 2 yılda toplam 8 bin fidanın dağıtımını yaptık. Ülkemizde ceviz üretimi her geçen yıl artıyor. Fidanların tutmadığı bölgelerde farklı ürün çeşitleri deneyeceğiz. Yunusemre olarak cevizde Bitlis ve Kırşehir’e rakip olmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.