ÇELİK"ZEHİR SAÇAN FİRMALARA GÜCÜNÜZMÜ YETMİYOR"

Aşağı Çobanisa'da incelemelerde bulunan İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik önemli açıklamalarda bulundu

MANİSA-GENEL 8.08.2022 12:55:00 1618 0
ÇELİK

.

Aşağı Çobanisa'da incelemelerde bulunan İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik;

"Sadece Manisa'mızın değil, ülke ekonomimizin en büyük değerlerinden olan Gediz Ovası sulama kanallarına fabrikalardan atılan zehirlerle günden güne yok oluyor. Çiftçimiz tarlasını sulayamaz hale geldi zamanında tarlalar sulansın diye açılan kanallar fabrikaların zehirli atıkları nedeniyle pislik yuvasına döndü.

Bugün bırakın sulama yapmayı yanından geçerken kokudan nefes alınmıyor. İçinde canlı barınmayan kanallardan tarıma can vermesini beklemek imkansız.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri çiftçinin feryadına kulak vermeli. Hasat zamanı çıkıp fotoğraf vermekle bu iş olmaz. Buralara devlet sahip çıkmaz, vatandaşın hakkını korumazsa çok değil yakın gelecekte tarım diye bir şey kalmaz.

Zehri saçan firmalara gücünüz mü yetmiyor?

Başkan Çelik ,

"Yoksa aranızda bizim bilmediğimiz bir çıkar ilişkisi mi var? Tarımın başkenti Gediz'in dibine fabrikaların yerleşmesine sessiz kalmanızdan çiftçiyi zengini tercih ettiğinizi mi anlamalıyız? Bütün Dünya su kaynaklarının azalması nedeniyle geleceğe dönük projeler üretirken, biz geleceğin en büyük ekonomik değeri olacağı söylenen tarım alanlarının dibine zehir döküyoruz. Yetkilere sesleniyoruz. Gediz'i besleyen su kanallarına yönelik kurtarma projeniz var mı?

Manisa'da bu gidişle 5 yıl sonra tarımı nerede görüyorsunuz? Hadi kendi vatandaşınıza zehirle sulanmış besinleri yedirdiniz, layık gördünüz.

Ancak bu bölgede ciddi bir ihracat var. Farkında mısınız bu şekilde ihracat olmaz. Zaten ciddi bir su kaybı yaşıyoruz. Kapalı sisteme geçilmediğinden, tarımın geleceğine yönelik politikalar üretmediğinizden buharlaşma sebepli su kaybımız büyük. Var olan suyu da zehirlediğimizde sonu nereye varır artık düşünmek, tehlikenin farkına varmak gerekiyor. Biz burada yaşıyoruz, gelecekte de çocuklarımız Gediz'in ekmeğini tüketecek. Göz göre göre tarımın yok edilmesine sessiz kalamayız." dedi.

Yenigün Manisa

 

"Kalıptan Eser'e Bir Düş Yolculuğu" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Manisa’da Balıkesir Tanıtım Günleri Başlıyor

AKHİSAR BELEDİYESİNDEN SAĞLIĞA BİR BÜYÜK YATIRIM DAHA

Gelecek Partisi’nden Turgutlu Ovası’ndaki Hayvan Dramına Tepki

‘Adımla Manisa’ ile Sağlıklı Yaşam ve Ödüller Bir Arada Spot:

Manisa’da Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Manisa FK Kupada 3. Tura Yükseldi

MAGİD’ten Başkan Dutlulu’ya Ziyaret

  • Çarşamba 29.1 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 30 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 20.4 ° / 11.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.