Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BTP Lideri Hüseyin Baş’tan yeni anayasa tepkisi…

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesabından, ‘Çeşitli millet, çeşitli devlet, çeşitli bayrak, çeşitli vatan’ anayasanızı kabul etmeyeceğiz” paylaşımı yaptı.

SİYASET 13.09.2023 19:07:00 1144 0
BTP Lideri Hüseyin Baş’tan yeni anayasa tepkisi…


 

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Milletin çeşitliliğini yansıtan bir anayasa hedefliyoruz” sözlerine cevap verdi.
BTP lideri sosyal medya hesabından, “Çeşitli millet, çeşitli devlet, çeşitli bayrak, çeşitli vatan” anayasanızı kabul etmeyeceğiz” paylaşımı yaptı.

“Türkiye’de anayasal değil anayasalı düzen var”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş bir başka paylaşımında ise, “Anayasayı değil ana kasayı değişelim” çağrısı yaptı.
Erdoğan’ın, “Ben Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım, o kadar ama onu kabul etmek durumunda değilim” sözlerine yer veren Hüseyin Baş şunları söyledi;  “Cumhurbaşkanımız, ‘anayasayı değişeceğiz’ diyor. Bakın hukuk devleti anayasal düzenin olduğu devlettir. Türkiye'de ise şu vardır; anayasalı bir düzen! Fark nedir? Fark şudur; anayasal düzen bizim sınırlarımızın belli olduğu düzendir. Anayasalı düzen ise kendi kendine sınır çizmiş ama kimsenin onu takmadığı düzendir. Türkiye'deki durum budur” dedi..

“Anayasayı değil ana kasayı değişelim her şey çözülsün”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Siz bugüne kadar bir şey yaptınız da bu anayasa size engel mi oldu?  Neyi hayata geçirmek istediniz de sizin önünüzde durabilen bir güç oldu?  Anayasanın zaten bütün maddelerini değiştiniz. Peki yeni değişikliği ne için istiyorsunuz?” sorusunu soran Hüseyin Baş, “Size çok önemli bir tehlikeden bahsedeyim” dedi ve şöyle devam etti, “Yeni anayasa isteği şu sebepten olabilir; bizim anayasamızda değişemeyecek 3 tane madde vardır. Bunun teminatı da anayasanın 4. maddesidir. Bu 4. madde, ‘İlk 3 madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ der. 

 

Şimdi bu maddeyi değişirsen bu ülke Cumhuriyet olmaktan çıkıyor, bu millet Türk olmaktan çıkıyor, bu bayrak ay yıldız bayrak olmaktan çıkıyor, o başkent Ankara olmaktan çıkıyor, bu dil Türkçe olmaktan çıkıyor. Anayasada bugüne kadar değişemediğin sadece 3 madde var, acaba onu mu değişmek istiyorsun? Ben size bir öneride bulunayım; bu ülkede anayasayı değişmeyelim ana kasayı değişelim her şey çözülsün.”

 

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Lideri Hüseyin anayasa tepkisi…
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.