BTP Lideri Hüseyin Baş’tan yeni anayasa tepkisi…

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesabından, ‘Çeşitli millet, çeşitli devlet, çeşitli bayrak, çeşitli vatan’ anayasanızı kabul etmeyeceğiz” paylaşımı yaptı.

SİYASET 13.09.2023 19:07:00 3161 0
BTP Lideri Hüseyin Baş’tan yeni anayasa tepkisi…


 

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Milletin çeşitliliğini yansıtan bir anayasa hedefliyoruz” sözlerine cevap verdi.
BTP lideri sosyal medya hesabından, “Çeşitli millet, çeşitli devlet, çeşitli bayrak, çeşitli vatan” anayasanızı kabul etmeyeceğiz” paylaşımı yaptı.

“Türkiye’de anayasal değil anayasalı düzen var”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş bir başka paylaşımında ise, “Anayasayı değil ana kasayı değişelim” çağrısı yaptı.
Erdoğan’ın, “Ben Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım, o kadar ama onu kabul etmek durumunda değilim” sözlerine yer veren Hüseyin Baş şunları söyledi;  “Cumhurbaşkanımız, ‘anayasayı değişeceğiz’ diyor. Bakın hukuk devleti anayasal düzenin olduğu devlettir. Türkiye'de ise şu vardır; anayasalı bir düzen! Fark nedir? Fark şudur; anayasal düzen bizim sınırlarımızın belli olduğu düzendir. Anayasalı düzen ise kendi kendine sınır çizmiş ama kimsenin onu takmadığı düzendir. Türkiye'deki durum budur” dedi..

“Anayasayı değil ana kasayı değişelim her şey çözülsün”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Siz bugüne kadar bir şey yaptınız da bu anayasa size engel mi oldu?  Neyi hayata geçirmek istediniz de sizin önünüzde durabilen bir güç oldu?  Anayasanın zaten bütün maddelerini değiştiniz. Peki yeni değişikliği ne için istiyorsunuz?” sorusunu soran Hüseyin Baş, “Size çok önemli bir tehlikeden bahsedeyim” dedi ve şöyle devam etti, “Yeni anayasa isteği şu sebepten olabilir; bizim anayasamızda değişemeyecek 3 tane madde vardır. Bunun teminatı da anayasanın 4. maddesidir. Bu 4. madde, ‘İlk 3 madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ der. 

 

Şimdi bu maddeyi değişirsen bu ülke Cumhuriyet olmaktan çıkıyor, bu millet Türk olmaktan çıkıyor, bu bayrak ay yıldız bayrak olmaktan çıkıyor, o başkent Ankara olmaktan çıkıyor, bu dil Türkçe olmaktan çıkıyor. Anayasada bugüne kadar değişemediğin sadece 3 madde var, acaba onu mu değişmek istiyorsun? Ben size bir öneride bulunayım; bu ülkede anayasayı değişmeyelim ana kasayı değişelim her şey çözülsün.”

 

 

Gördes’te Çam Fıstığı Hırsızları Suçüstü Yakalandı

Akhisar ve Ahmetli’de Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Sürüyor

Irlamaz ve Selvilitepe’nin Altyapı Sorunu Çözülüyor

Arınç’tan Alaşehir Esnaf Kefalete Ziyaret

Gaziler ve Şehit Yakınları Çanakkale’yi Gezdi

Karaali’de Servis Krizi: Yeni Taşınan Aile Eğitim Mağduriyetini Dile Getirdi

Don Afetinden Zarar Gören Çiftçilere Destekleme Müjdesi

Saruhanlı’da Elektrik Direği Demirlerini Çalan 2 Kişi Suçüstü Yakalandı

Anahtar Kelimeler: Lideri Hüseyin anayasa tepkisi…
  • Pazartesi 29.3 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Salı 29.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 29.1 ° / 15.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.