BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş 'Faiz Artırmakla Dolar Düşmüyor, Sistem Yanlış !'

0

SİYASET 20.03.2021 00:23:12 1577 0
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş

 



BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Merkez Bankası'nın faiz artırma kararını değerlendirdi

Merkez Bankası yine faiz artırdı. Politika faizi yüzde 17'den yüzde 19'a çıkarıldı.

200 baz puanlık faiz artırımının ardından Türkiye G-20 ülkeleri arasında Arjantin'den sonra en yüksek faiz veren ülke olurken dünya genelinde ise 7. sıraya yükseldi.

'Dolar ve faizi de kapsayan başka sorunlarımız var'

Merkez Bankası'nın faiz artırma kararını değerlendiren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ise doların yükselişini bu tip hamlelerle engellemenin mümkün olmadığını ifade ettti.

Hüseyin Baş, 'Faiz artırmak doların çıkışının bir panzerihir midir? Bu konuda çok fazla ekonomik ahkam kesmeye gerek yok! Biz son zamanlarda faizleri artırdık, artırdık... Faizi en yüksek yüzde 24 seviyelerine kadar çıkardık. Faiz bu seviyelerdeyken dolar da 4 lira civarındaydı. Ne demek istiyorum; biz faizi artırarak doları da artırmış olduk. Demek ki faiz artırmakla dolar uzun vadede frenlenemiyor. Demek ki bizim içinde dolar ve faizin  kavramının da geçtiği ancak tek başına bunlarla çözümlenemeyecek bir problemimiz var. Nereden anlıyoruz; faizi artıyoruz dolar çıkıyor, faizi düşüyoruz dolar yine çıkıyor. Burada çok fazla dillere pelenk olmuş ekonomide reformlar gerekiyor. Ben buna 'sistemin değişmesi gerekiyor' diyorum, sistem yanlış.' ifadelerini kullandı.

'Tek çıkar yol BTP'

'Ekonomiyi bu hale getirenler bugün ülkenin ekonomisini düzeltmeyi vadediyor. Bu boş lakırtıdan ibaret bir durumdur.' diyen Hüseyin Baş tek çıkar yol olarak BTP'nin kaldığını söyledi. BTP lideri Baş, 'Siyasette, iç güvenlik hukukumuzda, dış politikamızda, ekonomide Türkiye'nin tek çıkar yolu olarak Bağımsız Türkiye Partisi kalmıştır. Bunu Türk milletinin de biran önce kendi içinde sahiplenip bizimle birlikte bir oluşumun içine girmesi gerektiğini çok önemli ve değerli buluyorum. Bugün itibarıyla artık mevcut sorunları düzeltebilecek Bağımsız Türkiye Partisi'nden başka bir kadro, başka bir görüş yoktur' şeklinde konuştu.

33s boyunca düşündüm Manisa TSO’dan Rusya Pazarına İhracat Atağı

Manisa’da Narkotik Operasyonlarında 92 Tutuklama

Türkiye Emekliler Derneği Manisa Başkanı Akkoyun Vefat Etti

Atatürküler Yunusemre’de Coşkuyla Seslendirildi

Manisa’da kadın cinayetlerine karşı yürüyüş

Başkan Çetin Akın Yoğun Yağış Sonrası Sahada

Salihli Belediyesi’nde İşçiye En Az 40.210 TL Maaş

Bilim Yunusemre’de ara tatil bilim etkinlikleri ilgi gördü

  • Salı 3.6 ° / -0.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.7 ° / -3.3 ° Güneşli
  • Perşembe 6.5 ° / 0 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.