Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Biyonik Kol Yaptı Sıra İnsansı Robotta

0

GÜNDEM 26.05.2016 14:10:57 3263 0
Biyonik Kol Yaptı Sıra İnsansı Robotta

Hacırahmanlı Mahmut Otar Ortaokulu öğretmeni Erkan Salı'nı yazılımını ve plastik maddelerden yaptığı robotik kol Saruhanlı Kodlama Festivali'nin en dikkat çeken parçası oldu. Projesini geliştirmek için gerekli maddi yatırımının olmadığını belirten mucit öğretmen, teknoloji alanında yatırım yapan firmalara çağrıda bulunarak, AR-Ge konusunda destek istedi.

AR-GE DESTEĞİ GEREKLİ

Robotik kolların geliştirilerek tıp alanında da kullanılabileceğini, aynı zamanda binlerce engelli vatandaşa umut olabileceğinin de altını çizen Salı; 'Yaptığımız yazılımla, bu cihaz ağır nesneleri kaldırıp istenilen yere yerleştirebilir. Demir bloklar gibi ağır yükleri, robot kolları ile kolaylıkla indirip kaldırabiliyor, istediği yere takabiliyor. Bir insana biyonik kol adapte edildiğinde kendi elleri, bilekleri, kolları ve omuzlarıyla yapabildiği tüm hareketleri beyinden gelen komutla yapabilir. Yatar ki hazırladığım projeye maddi kaynak ayıracak bir firma yada devlet desteği bulabileyim.' dedi

İNSANSI ROBOT TASARLIYORUZ

Daha önce yapılan benzer insansı robotlardan çok daha fazla hareket kabiliyetine sahip ve gerçek bir insana benzeyecek bir robot tasarlayacağını de sözlerine ekleyen mucit öğretmen, 'Ellerini ayaklarını kullanabilen, yüz minikleri olan, ağzını hareket ettirerek konuşabilen, göz kırpabilen bu robot henüz  tasarım aşamasında. Mühendislerden de destek alarak kısa zamanda söz konusu robotu da tanıtmayı amaçlıyoruz' dedi.

ZÜLFÜKAR SEKİZLER  


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.