Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

BİLİM YUNUSEMRE PROJESİ’NDE İMZALAR ATILDI

1

MANİSA -SPOR 1.04.2022 15:56:14 1116 0
BİLİM YUNUSEMRE PROJESİ’NDE İMZALAR ATILDI

 

 

Yerel Yönetimler Bilim Merkezleri Destek Programı imza töreni İstanbul Fatih Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Fatih, Sancaktepe, Arnavutköy, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Yakutiye ve Yunusemre Belediyeleri olmak üzere toplam 7 belediye katıldı. Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bilim merkezlerinin önemine atıfta bulunduğu konuşmasında,  “Türkiye’nin yarınlarına dair güzel bir adımı beraberce atıyoruz. Bu merkezlerde gençlerimize, matematik, astronomi, havacılık, uzay, doğa bilimleri, robotik, kodlama ve tasarım eğitimleri verilecek. Sorgulama, teknolojiyi kullanma, bilimsel, akılcı ve eleştirel düşünme gibi farklı yetenekler kazandırılacak. Bu vesileyle Fatih, Sancaktepe, Arnavutköy, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Yakutiye ve Yunusemre Belediyelerine Türkiye’ye böylesine modern bilim merkezlerini kazandırdıkları için şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

BİLİM YUNUSEMRE’Yİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

 

Güzel bir projeyi daha hayata geçireceklerini kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de konuyla ilgili olarak, “İlk imzalarını TÜBİTAK Bilim Merkezleri Destek Programı İmza Töreni'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Bakan Yardımcımız  Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanımız Doç. Dr. Rukiye Dilli, kıymetli belediye başkanlarımız ve değerli T3 Vakfı yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Yunusemreli genç kardeşlerimizin ve çocuklarımızın ağabeyleri Selçuk Bayraktar'ın yolunda, hedefleri için TÜBİTAK ve T3 Vakfı iş birliği ile Bilim Yunusemre projemizi uygulamaya koyuyoruz.” dedi. Konuşmaların ardından projeler imza altına alındı. 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Perşembe 25.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.