Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Berberler Odası Başkan adayı Şahin, ETV’de projelerini anlattı

0

GÜNDEM 24.01.2018 19:26:09 1988 0
Berberler Odası Başkan adayı Şahin, ETV’de projelerini anlattı

Manisa Berberler ve Kuaförler Odası başkan adayı Âdem Şahin ve ekibinde bulunan bayan kuaförü Rahime Alıç ETV Gündem Özel programında İpek H. Arpağ’ın konuğu olarak soruları cevaplandırdılar.

“Mesleğin saygınlığını tekrar kazandıracağız”

Meslekleriyle ilgili bazı eksiklikleri gördüklerini, yapılması gerekip yapılmayanların olduğunu, bu nedenle yaptığı istişareler sonucunda elini taşın altına koyarak aday olduğunu anlatan Şahin, kazananın meslekleri olmasını istediklerini ve bir 4 yıl daha kaybetmek istemediklerini belirterek şunları ifade etti, “Meslektaşlarımızın genel beklentisi mesleğimiz her geçen gün geriye gidiyor, bu geri gidişe dur deyip geleceğe yüzümüzü dönmek. Biz bu nedenle göreve geldiğimiz takdirde meslektaşlarımıza yönelik eğitimler ve seminerler verilmesini sağlayacağız. Organize bir şekilde kaliteli, geniş katılımlı şovlar düzenleyeceğiz, şehir dışı gezileri düzenleyerek istenildiği takdirde farklı şehirlerde ki şovlara ve eğitimlere katılımı sağlayacağız. Dışarıdan bir eğitmen getirerek Manisalı berber ve kuaförlerin hem Türkiye’de hem de Dünya’da mesleğimizle ilgili olan yenilikler hakkında eğitimler almalarını sağlayacağız. Sürekli ayakta çalışılan bir mesleğimiz olduğu için haliyle dinlenmeye çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle meslektaşlarımıza tatil imkânı sunmayı planlıyoruz. Bunlar kaplıca gezileri olabilir, kültür gezileri olabilir. Stres atabilecekleri ve dinlenebilecekleri imkânlar sunmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bu tür organizasyonlarla meslektaşlarımızın motivasyonunu yükseltirsek onlarında işlerine daha çok özveri göstermesini sağlar ve mesleğimizin saygınlığı artar.”

“Oda ne işe yarıyor” sorusunu ortadan kaldıracağım

Berberlik mesleğinin saygınlığını yitirdiğine dikkat çeken Şahin, “Bu saygınlığı tekrar kazanmalıyız. Odamızın üyeler nezdinde bir saygınlığı kalmadı, bunu tekrar kazandırmalıyız.  Üyelerimizden” oda aidat almaktan başka ne yapıyor” diye sitemler alıyoruz. Biz bu düşünceyi değiştirip odamıza saygınlığını kazandırmak istiyoruz. Bunu başardıktan sonra odamızın ve mesleğimizin kamuoyunda ki saygınlığını tekrar kazanacağımızı düşünüyoruz. Başkanlığa seçildiğim takdirde “oda ne işe yarıyor” sorusunu ortadan kaldıracağımın sözünü veriyorum” dedi.

“İlk işimiz kaçak çalışanlarla mücadele etmek olacak”

Başkanlığa seçildiği takdirde ilk işinin kaçak işletmelerle mücadele etmek olduğunun altını çizen Şahin, “ilk işimiz kaçak çalışanlarla mücadele etmek olacak. Kaçak olarak bu işi yapanlar bulunuyor. Onlar vergisini, aidatını, kirasını veren meslektaşlarımızın hakkına giriyor.  Bu kişilerin evlerinin bir odasında berberlik, kuaförlük yaptığına dair çok duyum alıyoruz. Kaçak işyerlerini önleyerek mevcut üyelerimizin hakkını savunacağız. Denetimlerin sık sık yapılması için Belediyelerden de destek isteyeceğiz. Bunun yanı sıra toplamda 594 üyemiz bulunuyor. Çalışanlarla beraber bin 500 civarında meslektaşımız bulunuyor. Herkese bir kimlik kartı çıkararak bu kartlarla anlaşma sağladığımız işyerlerinde, hastanelerde indirim uygulanmasını sağlayacağız. Odamıza ait kuracağımız web sitemizde indirim aldığımız yerleri paylaşacağız. Başkanlığa seçildiğim takdirde bütün bu hedeflerimizi oluşturduğumuz genç, dinamik ve ufku açık ekibimizle inşallah yapacağız” şeklinde konuştu.

SERKAN KÜL


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.