Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

BEN VARSAM ŞİDDETE YER YOK

1

GÜNDEM 25.11.2019 16:18:35 1575 0
 BEN VARSAM ŞİDDETE YER YOK

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Manisa İl Temsilciliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında Forum Magnesia AVM'de stant açtı. Şiddet aile içi bir mesele değildir. Ben varsam şiddete yer yok pankartı açıldı. Her zamanın KADEM'in yanında olan Manisa Valisi Ahmet Deniz'in eşi Olcay Deniz, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan katıldı. Pankartın önünde fotoğraf çektiler. 
KADEM Manisa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman, Vali Ahmet Deniz'in eşi Olcay Deniz'in ve Başkan Çerçi'nin her zaman KADEM'in yanında olduklarını belirterek, kendilerine teşekkür etti. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını kaydeden Atman, nereden gelirse gelsin hiçbir şiddeti kabullenmediklerini vurguladı. 
Atman, “Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı hatta tüm canlılara karşı merhametten ve vicdandan beslenmeyen bir yaklaşım şiddeti büyütüp yayılmasına neden oluyor. Bu bağlamda KADEM olarak bizler, herkese karşı her türlü şiddeti reddediyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için yargının, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, yani kadın-erkek; toplumdaki her bir ferdin aynı tutarlılıkla hareket etmesine ihtiyacımız var. Büyük yollar, küçük gibi görünen adımlarla kat edilir. Eğer genel olarak şiddet kavramıyla, özelde de kadına yönelik şiddetle ilgili bir mücadele yürüteceksek, bizzat kendi tutum ve davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Kadın ve erkeğin birbirini anladığı, önemsediği, değer verdiği bir toplum hayal değil. Bu toplumun kodları bizim milli ve manevi değerlerimizde fazlasıyla mevcut” dedi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: ben-varsam-siddete-yer-yok
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.