Başkan Karaağaç'tan Kartlı Biniş Çağrısı

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, toplu taşımada kartlı ve paralı binişlerin eşitlenmesi nedeniyle şoför esnafının büyük sorun yaşadığını ifade etti.

MANİSA-GENEL 12.08.2022 00:00:00 1449 0
Başkan Karaağaç

 

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, toplu taşımada kartlı ve paralı binişlerin eşitlenmesi nedeniyle şoför esnafının büyük sorun yaşadığını, bu sorunu çözmek için bir UKOME tarafından düzenleme yapıldığını belirterek, yapılan düzenleme ile kartlı binişlerin 7,5 TL, kartsız binişlerin ise 9 TL olduğunu söyledi.

Karaağaç, şehir merkezindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde şoför esnafının hem otobüs kullanıp hem de para üstü vermesinin trafikte tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, vatandaşları özellikle kartlı biniş kullanmaya davet etti. Manisa merkezden Muradiye’ye sefer düzenleyen otobüslerde de kartsız biniş ücretleri değişti. kartlı biniş 8,5 TL’de kalırken kartsız binişler 10 TL’ye yükseldi.

Karaağaç, “Son günlerde UKOME tarafından zorunluluk arz etmesi nedeniyle yapılan bir düzenleme kamuoyuna toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı şeklinde lanse edilmektedir. Bu durum kesinlikle zam değildir, vatandaşlarımızı kartlı binişe teşvik etmektir. Ücret tarifelerinde 2022 Mart ayından itibaren kartlı biniş ücreti ve paralı biniş ücreti eşitti. Kartla binen ile para ile binen aynı ücreti ödediğinden binişlerin tamamı paralı binişe yöneldi. Kimse kartına ön yükleme yapıp kartı ile biniş yapmıyordu. Toplu taşıma şoförlerimiz market kasiyeri gibi para aldı verdi işlerine başladı. Şehir merkezindeki trafiğin yoğun olduğu yerlerde hem otobüs kullanıp hem para alıp para üstü vermek trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmaya başladı.

Bu durumu UKOME genel kurulunda kurul üyelerine anlattık, kartlı binilen ücretlerde herhangi bir artış ya da düzenleme yapmadan sadece kartlı kullanıma yeniden geçişin sağlanması amacıyla paralı binişlere 1,5 TL fark getirdik. Vatandaşlarımız kolaylıkla çıkartacakları kart ya da mevcut olan kartlarına yükleme yapmak suretiyle aynı ücretle seyahat edebilir. En son yapılan ücret düzenlemesinde de akaryakıt fiyatları zaten bu seviyelerdeydi, sonraki süreçteki akaryakıt artışlarında herhangi bir ücret düzenlemesi yapılmadı. Şuan da toplu taşıma araçlarının hasılatlarının yüzde 70-80’i akaryakıta gitmektedir. Bununda vatandaşlarımız tarafından bilinmesini istiyorum” dedi.

 

TGK Heyetinden BİK Genel Müdürü Abdülkadir Çay’a Ziyaret: “Basının Sorunlarını Elbirliğiyle Çözeceğiz”

Selçuk Özdağ ve İdris Şahin, Manisa Dostlar Meclisi’nin Konukları Oldu

MANSİAD’dan Mücahit Arınç ile Manisa Sanayisi Üzerine İstişare Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci’den EPDK Kararına Tepki

MCBÜ Yeni Akademik Yıla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Katılımıyla Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Merhum Başkan Ferdi Zeyrek ve Çalışanlar İçin Lokma Hayrı

Yunusemre Belediyesi’nden Miniklere “Tasarruf ve Tutumluluk” Eğitimi

Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapistlere Randevu Dönemi Başladı

  • Cumartesi 18.6 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazar 19.2 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.