Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BAŞKAN İKSİR’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir , 11 bin 402 TL açıklanan asgari ücreti değerlendirdi.

MAGAZİN 20.06.2023 15:05:00 2004 0
BAŞKAN İKSİR’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

 

 


 

 

Başkan İksir, “İşverenlere destek 400 TL ‘den 500 TL’ye çıktı bunun daha da arttırılması gerekiyor. Eğer enflasyon sorunu çözülmezse, 11 bin 402 TL’lik asgari ücret de 1 ay içerisinde eski haline dönecektir” dedi.
“HALKIMIZ AÇLIK SINIRINDA YAŞAMAYA İTİLDİ ”
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, asgari ücret’i değerlendirdi. Başkan iksir, “ Temmuz ayı için asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklandı. Tüm işçilerimize yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyoruz. Ama tekrarlıyoruz eğer enflasyon sorunu çözülmezse, 11 bin 402 TL’lik asgari ücret de 1 ay içerisinde eski haline dönecektir. Türkiye’nin en büyük sorunu enflasyondur. Hükümet, bilim dışı politikalarıyla ülkemizi hiperenflasyona, halkımızı da açlık sınırında yaşamaya itti. Unutulmamalıdır ki TÜİK’in makyajlı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmamaktadır. Ülke de enflasyon % 109 iken, asgari ücrete yapılan zammın %34 olması içler acısıdır. Peki çözüm ne mi? Çözüm; enflasyonu düşürmektir, uyduruk zamlarla enflasyon peşinde sürüklenmek değil!” dedi.
“DEVLETİN DENETİM MEKANİZMASINI KULLANMASI GEREKMEKTEDİR”
Sözlerine devam eden Başkan İksir, “ Asgari ücrete yapılan zam, 50-55 ilimiz baz alındığında güzel bir artış gibi görünsede büyükşehir ve metropollerde hayat her geçen gün daha zor bir hal almaktadır. Şehrimizden örnek verecek olursak merkezi yerlerde kiralar 10 bin TL ve üzerine çıkmıştır. Asgari ücretli bir kişinin hem kira ödeyip hem de hayatını devam ettirmesi artık çok zor hale gelmiştir. Aynı şekilde asgari ücrete yapılan zamla birlikte gıda ürünlerine de zam gelmesi kaçınılmazdır. Temel gıda ürünleri olan et, süt, sebze ve meyve fiyatları yanına yaklaşılmaz bir hal almışken, bir daha zam gelirse artık bu ürünlere vatandaşımızın ulaşması neredeyse imkansız olacaktır. Hükümetin acilen denetim mekanizmasını devreye sokup, önce enflasyonu bitirmesi, daha sonra fiyatları ulaşılabilir bir hale getirmesi gerekmektedir” dedi. 
“ ÜLKE ENFLASYON SARMALINDAN KURTARILMALI “

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir son olarak şu ifadeleri kullandı, “Hükümete sesleniyorum, bu ekonomik sorumsuzluğun nedeni işveren ve esnaf değildir. Hükümet bu süreçte hem işçilere, hem de işverenlere destek vermelidir.  Beceriksiz politikalarının sorumluluğu ne işçimize, ne de işverenlerimize yüklenemez. Tabloya baktığımızda ekonomiyi bu noktaya 21 yıl sonunda bu hükümet getirdi. Hükümetin işverenlere verdiği aylık desteği 400 TL den 500 TL’ye çıkarması bir çözüm değildir. Hükümetin işverenlere en az 1 500 TL destek vermesi gerekmektedir. Asgari ücretin 1 ayda erimemesi için akılcı ekonomi politikalarına dönülmeli, ülke enflasyon sarmalından kurtarılmalı ve Türk milletine daha zor günler yaşatılmamalıdır”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.