Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

BAŞKAN OKUR' ZEYTİN ELEKLERİ DENETLENSİN'

1

EKONOMİ 8.10.2020 14:41:52 6980 0
BAŞKAN OKUR
 

 Manisa Saruhanlı’da zeytin hasadına başlandı. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur Zeytin alımında tüccarların eleklerinin denetlenmesi konusunda yetkililere çağrıda bulundu.
 

Saruhanlı'da, ekim- kasım aylarında yapılan zeytin hasadına başlandı. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, hava sıcaklıkları nedeniyle ürünün olgunlaşmadığını ve yeterince çiçek açmadığını söyledi.
 Öncelikle rekoltenin çiftçiyi mutlu etmediğini ifade eden Okur”. Saruhanlı genelinde 1 milyon 500 bin zeytin ağacından geçen yıl 100 bin tonun üzerinde zeytin elde ediliyordu. Bu sene Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yağışların az olması rekoltede yüzde 40-50 arasında düşüş yaşanmasını bekliyoruz.Domatla başlayan hasat nasipse bundan sonra sırasıyla Uslu, Trilye zeytinlerinin hasadı başlayacak.
 Damlama sulama olan yerlerde verim iyi.Susuz olan yerlerde büyük sıkıntılar var. Zeytin fiyatları yönünden de sıkıntılarımız var. Hasadını yaptığımız domat zeytinini ilk olarak 7 TL’den almaya başladılar. Daha sonra 7.5 TL ve 8 TL’ye çıkarmışlar. Sezon sonuna kadar bu fiyatlar standart olarak durmuyor.”dedi.


Elekler sebebiyle kalibrede sıkıntılar yaşanıyor
 
Zeytin alımında tüccarların eleklerinin denetlenmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunan Başkan Okur, “Zeytin buradan direkt tüccara götürülüyor ama tüccar bunu eliyor. Elediği zaman boy boy fiyat veriyor. Genelde elekler eski elek olduğu için de kayış dediğimiz aralıklardaki boşluklar çok büyük oluyor. Bunların mutlaka denetleme kurullarınca denetlenmesi gerekiyor. Ben buradan ihbar ediyorum. Denetimler yapılsın ve kurallara uymayanlara caydırıcı cezalar kesilsin. Yüksek meblağlı cezalar  kesilmedikten sonra bunun önüne geçilmez ve çiftçimiz mağdur olur” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.