Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Başkan Halim Şener Kararın doğru olmadığını hep birlikte göreceğiz

1

GÜNDEM 14.04.2020 12:01:47 1177 0
Başkan Halim Şener Kararın doğru olmadığını hep birlikte göreceğiz
Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halim Şener, kapatılan Karaköy ve Cumartesi Pazaryerleri ile ilgili açıklama yaptı. Şener, kapatılan iki pazar yeti ile ilgili kararı saygıyla karşıladığını ama alınan kararın doğru olmadığını önümüzdeki hafta hep birlikte göreceklerini söyledi. Manisa'nın üretim merkezi olduğunu açıklayan Şener, 'Bahar mevsimindeyiz. Üretimin yoğun olduğu bir dönemdeyiz. Manisa'da Cumartesi günü Alaybey ve Pazartesi günü kurulan tarihi Karaköy pazarlarımız kapatıldı. Bugün Manisa'da en eski pazarlarımızı Perşembe ve Karaköy pazarlarımızdır. Bu pazarların kaldırılması sağlık açısından doğru veya yanlıştır. Ona hiçbir şekilde sözüm yok. Sağlık halkın, vatandaşın sağlığı açısından elimizi değil başımızı taşın altına koyarız. Ama bu alınan kararı saygıyla karşılıyorum ama doğru olmadığına inanıyorum. Maalesef pazarın gününün haricinde vatandaşlarımız da pazaryerlerine gitmiyor. Pazarcı esnafı verdiği hizmetinin karşılığını alamıyor' dedi. Halkın başka yere gidip alışveriş yapmadığına dikkat çeken Şener, 'Kaldı ki Karaköy halkımız hiçbir şekilde gidip başka yerde alışveriş yapmaz. Oradaki marketlerden, manavlardan alışveriş yapar. Alaybey halkımız eskiden kurulmuş Perşembe pazarıyla yan yana 200 metre arası olmasına rağmen, arada bir gün olmasına rağmen Alaybey halkı Perşembeye gitmezdi. Perşembedeki vatandaş da Alaybey pazarına gelmezdi. Yani bir alışkanlıktır bu. Bundan dolayı da hem esnafımızı, hem halkımız bu konuda sıkıntı yaşıyor ve yaşacak. Bunu önümüzdeki hafta hep birlikte göreceğiz. Tekrar tekrar söylüyorum. Halkın sağlığı, toplumun sağlığı bizim için her şeyden değerlidir. Tüm pazarlar açılmasın saygı duyarız ama bazı pazarların kapatılması, bazı pazarların açık ve süreklilik devam etmesi hiçbir şekilde doğru değildir. Ben bunu kabul etmiyorum. Doğru bir karar olmadığına inanıyorum. Manisa üretim merkezi olduğu için hem Alaybey halkımız, hem Karaköy halkımız, hem esnafımızı zor duruma düşmüştür. Bunun sıkıntısını hep birlikte göreceğiz. Muhtarlarımız arıyor. Elbette muhtarlarımız kaymakamlarımızı, belediye başkanlarımızı arayacak, sayın valimizi de arayacaklar. alınan bu kararın ne kadar doğru olmadığını hep birlikte göreceğiz' diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.