Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Başkan Ergün, Soma maden şehitlerini andı

0

GÜNDEM 12.05.2021 17:12:42 1185 0
Başkan Ergün, Soma maden şehitlerini andı


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma maden faciasının yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.


Başkan Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Bugün, Soma ilçemizde meydana gelen ve ülkece hepimizi yasa boğan maden faciasının 7’nci yıldönümü. Öncelikle bu acı olayın yıldönümü dolayısıyla maden facialarında hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimi saygı ve rahmetle anıyorum. Soma ilçemizde meydana gelen elim faciada hayatını kaybeden 301 evladımızın acısı hala yüreğimizde ve hala ilk günkü tazeliğini koruyor. Hatırladıkça yüreklerimiz burkuluyor, boğazımız düğümleniyor. Gözyaşlarımızın sel olup aktığı bu elim hadiseyi anlatacak, hislerimize tercüman olacak kelimeler ne yazık ki yetersiz kalıyor. Evine helalinden ekmek götürebilmek için yerin binlerce metre altında; milyonlarca insanın yuvasını ısıtacak kömürü yeryüzüne çıkaran elleri öpülesi o insanlar... Allah onların mekanlarını cennet eylesin. Bugün dualarımız onlar için. Bu duygularla hepimizi gözyaşına ve mateme boğan maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Somalı hemşerilerime ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Nur içinde yatsınlar.”

 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.