Başkan Besim Dutlulu: “Manisa Gerçek Bir Atatürk Şehri”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 10-16 Kasım Atatürk Haftası etkinlikleri, Pelin Batu ve Haluk Çetin’in katıldığı “Ata’nın Sanat Mirası” programı ve “Ata’nın Son Günü” sergisiyle Manisalılardan büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 11.11.2025 16:11:38 28 0
Başkan Besim Dutlulu: “Manisa Gerçek Bir Atatürk Şehri”

              (MHA)     Manisa Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Kasım Atatürk Haftası boyunca düzenlediği anlamlı etkinliklerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat ve kültür mirasına ışık tuttu. “Ata’nın Sanat Mirası” adlı özel söyleşi ve dinleti ile “Ata’nın Son Günü” temalı fotoğraf sergisi, Manisalılardan yoğun ilgi gördü.

Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikte, oyuncu ve tarih yazarı Pelin Batu ile müzisyen Haluk Çetin sahne aldı. Söyleşi bölümünde Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önem, müziğe olan ilgisi ve kültürel vizyonu çok yönlü olarak ele alındı. Dinletide ise Atatürk’ün sevdiği türküler ile Türk Edebiyatı’nın unutulmaz şiirleri seslendirildi.

Programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, CHP İl Başkanı İlksen Özalper ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Etkinlik kapsamında açılan “Ata’nın Son Günü” fotoğraf sergisi, Atatürk’ün son günlerine ait arşiv karelerle ziyaretçilere hem duygusal hem de tarihsel bir yolculuk yaşattı.

“Ülkemizin Atatürk’ün Fikirlerine İhtiyacı Var”

Programın sonunda sahneye çıkarak sanatçılara teşekkür eden Başkan Besim Dutlulu, duygusal bir konuşma yaptı:
Hem şiirler hem de türküler çok güzeldi. Dolu dolu, tam da Atatürk’ün isteyeceği gibi bir anma programı oldu. Manisa’nın kültürle, sanatla anılan bir şehir olması bizim en büyük hedefimiz.”

Manisa’nın köklü Cumhuriyet geleneğini vurgulayan Başkan Dutlulu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
Manisa gerçek bir Atatürk şehri, gerçek bir Cumhuriyet şehri. Görevde olduğumuz sürece 17 ilçemiz bu hissi yaşayacak. Çünkü ülkemizin Atatürk’ün fikirlerine, devrimlerine ve bilimin aydınlığına her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Biz, Cumhuriyet’in aydınlık değerleriyle yolumuza devam edeceğiz.”

Etkinlik, sanatçılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Akhisar Adliyesine Yeni Hâkim ve Savcı Lojmanları Kazandırıldı

‘Koca Nasrettin’ Turgutlu’da Tiyatroseverlerle Buluşacak

MCBÜ’den “Yeşil Vatan Seferberliği”ne Anlamlı Katkı

Başkan Balaban Yenimahalle Esnafını Ziyaret Etti

Yunusemre’de “Her Kadın Güzeldir” Projesi Davutlar’da Kadınları Mutlu Etti

ÇKSM’li Miniklerden Duygulandıran Atatürk’ü Anma Programı

Başkan Besim Dutlulu: “Manisa Gerçek Bir Atatürk Şehri”

Akhisar’dan Tüm Türkiye’ye Mesaj: “Kalp Kırma, Zeytin Kır!”

  • Salı 19.9 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.7 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.