Başkan Balaban: “İstanbul’a Kayyum Atanmasını Kınıyoruz”

Yunusemre Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Semih Balaban, İstanbul’a kayyum atanmasını esefle kınadıklarını belirterek kararın yanlış olduğunu vurguladı.

GÜNDEM 3.09.2025 18:59:04 42 0
Başkan Balaban: “İstanbul’a Kayyum Atanmasını Kınıyoruz”

          (MHA)     Yunusemre Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı, Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı İsmail Hakkı Tonguç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, “İstanbul’a kayyum atanmasını esefle kınıyoruz. Sonuna kadar da bunun yanlış olduğunun altını çiziyoruz.” dedi. Yunusemre Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 31 madde karara bağlandı. İmar, İdari, Hukuk, Gençlik, Spor ve Eğitim ve benzeri alanlarda birçok konunun görüşüldüğü mecliste önemli kararlar alındı. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Balaban, CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyum atanmasını esefle kınadıklarını ifade etti. Kararın yanlış olduğunu belirten Balaban, “İstanbul’a kayyum atanmasını esefle kınıyoruz. Sonuna kadar da bunun yanlış olduğunun altını çiziyoruz. Bu Türkiye’de yaşanmamış olgudur ve bu olguları maalesef yaşıyoruz. Bu konuda üzüntümü paylaşıyorum.” dedi. Başkan Balaban, Eylül ayına denk gelen önemli günlerle ilgili de şöyle konuştu: “1 Eylül’de adli yıl başladı. Tüm hukukçu arkadaşlarımızın yeni adli yıla sağlıkla girmesini ve başarılı geçmesini diliyorum. Yine 1 Eylül Dünya Barış gününü, Atatürk’ümüzün sözüyle, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ diyerek kutlamak istiyorum. Ama bu emperyalist hırs olduğu sürece, böyle bir şey mümkün değil gibi görünüyor. 12 Eylül’de herkes bir bedel ödedi. 12 Eylül, Amerikan emperyalizminin Türkiye’ye kötü bir eseriydi. 8 Eylül, Manisa’mızın kurtuluşunun 103. yıl dönümüdür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ayrıca 9 Eylül hem İzmir’in kurtuluşu hem de Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıl dönümüdür. İkisini de yürekten kutluyorum. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bütün gazilerimizi saygıyla anıyorum. 25 Eylül İtfaiyecilik haftası dolayısıyla da, bu yaz yine nasıl özveriyle görev yaptıklarına şahit olduğumuz itfaiyeci kardeşlerimizin gününü kutluyorum.” Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 7 Ekim Salı günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.

MANSİAD’dan Doğu’daki Öğrencilere Eğitim Desteği

Soma’da Bozulan Yollar Yenileniyor

Başkan Balaban: “İstanbul’a Kayyum Atanmasını Kınıyoruz”

Akhisar, WorldFood İstanbul’da Gıda Sektörünü Temsil Etti

Kick Boks Şampiyonlarından İl Müdürü Öztürk’e Ziyaret

Özel Öğrenciler Yüzme Etkinliğinde Doyasıya Eğlendi

ASEV Kış Kursları İçin Kayıtlar 8 Eylül’de Başlıyor

Kırtasiyelere Ortak Denetim: Çocukların Sağlığı Koruma Altında

  • Perşembe 29.2 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 32 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.