Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

BASK Manisa İl Temsilcisi Doğan Yılmaz ; Memur ve emeklilere ek zam şart!

BASK Manisa İl Temsilcisi Doğan Yılmaz, kamu çalışanları ve emekliler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MANİSA-GENEL 2.02.2023 00:00:00 1000 0
BASK Manisa İl Temsilcisi Doğan Yılmaz ; Memur ve emeklilere ek zam şart!

 

 

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Manisa İl Temsilcisi Doğan Yılmaz; Ocak ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıklanması nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kamu çalışanları ve emeklilerine EK Zammın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

BASK Manisa İl Temsilcisi Doğan Yılmaz, kamu çalışanları ve emekliler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doğan, “Yıl başında yapılan yüzde 30’luk artış memur ve emeklilerin alım gücünü yükseltmemiştir” diyerek memur ve emeklilere ek zammın şart olduğunu belirtti.

“AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ÜCRETLERE MAHKUM EDİLMİŞTİR”

BASK Manisa İl Temsilcisi Doğan Yılmaz , “Türk İş Ocak ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Verilere göre açlık sınırı 8 bin 864 ₺ iken yoksulluk sınırı ise 28 874 ₺ olmuştur. Ortalama memur maaşının 12 bin ₺, emeklilerin ise asgari ücretin dahi altında ücret aldığı günümüzde çalışanlar yoksulluk sınırının yarısından dahi az ücret alırken emekliler de açlık sınırının altındaki ücretlere mahkûm edilmiştir.” dedi

,“ALIM GÜCÜNÜ YÜKSELTMEMİŞTİR”

İl Temsilcisi Doğan Açıklamasının devamında “Yılbaşında yapılan yüzde 30’luk artış memur ve emeklilerin alım gücünü yükseltmemiştir. Gerçek enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğu, vergi ve harçların yüzde 123 oranında arttığı günümüzde kamu çalışanları ve emeklileri için Ek Zam şarttır. Yoksulluk sınırının yarısından dahi az ücretler kabul edilemez!” ifadelerini kullandı.

Bir 2 kişi görseli olabilir

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.