Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ ENGELLİ YUVALARINI DENETLESİN

Manisa'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetimindeki, özellikle son dönemde açılan özel engelli bakım merkezlerinin bazılarına eksikleri olduğu halde açılış ruhsatı verildiği iddiaları ise tedirginlik yarattı.

ASAYİŞ 6.08.2023 08:10:00 2120 0
BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ ENGELLİ YUVALARINI DENETLESİN

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın taşerona devrettiği özel engelli bakım merkezlerinin bazılarına eksikleri olduğu halde açılış ruhsatı verildiği iddiaları tedirginlik yaratırken, engelli aileleri ve ilgili sivil toplum kuruluşu üyeleri konunun bakanlık müfettişleri tarafından incelenmesi gerektiğini söylüyor.

 

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2006 yılında taşerona devrettiği engelli bakım hizmetlerinde zaman içinde görülen eksiklikler doğrultusunda kalite ve standartların arttırılması için yönetmelikte değişikliğe gidilerek erişilebilirliğe ve fiziki yönden hizmete uygunluğa öncelik verilmişti.

Bunun için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı özel engelli bakım merkezi ruhsatlandırması için oluşturulan komisyonda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı yetkililerin bulunarak, rapor, görüş ve düşüncelerinin alınması, eksik olarak değerlendirme varsa ruhsat verilmemesi yönetmeliğe eklenmişti.

MANİSA'YA BAKANLIK MÜFETTİŞİ İSTENİYOR

Manisa'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetimindeki, özellikle son dönemde açılan özel engelli bakım merkezlerinin bazılarına eksikleri olduğu halde açılış ruhsatı verildiği iddiaları ise tedirginlik yarattı. 

İddialara göre Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı görevli memurlar tarafından Açılış Komisyonu İşlemleri'ne yönelik mevzuatlar kapsamında incelemesi yapılarak düzenlenen 'Değerlendirme Teknik Raporu' ile eksikleri bildirilen bazı merkezlere, bu eksikleri giderilmeden çalışma ruhsatı verdi. İddialar arasında bazı merkezlerin yangına karşı yeterli donanıma sahip olmadıkları halde ilgili ve yetkili itfaiye müdürlüğünden olumlu rapor aldıkları yer alıyor. Öyle ki; bir denetleme yapıldığınde çevre illerden gelecek bir hakem itfaiye heyetinin bu merkezlere yangın yönünden yeterli onayı vermeyeceği iddia ediliyor.

"KOMİSYON ÜYELERİNİN İFADELERİ ALINMALI"

Edinilen bilgiye göre Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün bir engelli bakım merkezine çalışma ruhsatı vermesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü ve AFAD'ın görevlendirdiği 10 memur üyeden oluşan komisyonun tamamının uygun raporu vermesi gerekiyor. İddialar arasında Manisa'da oluşturulan komisyonun bazı üyelerinin çalışma ruhsatı verilen son bakım merkezleri için eksikliklerin bulunduğuna veya uygun olmadığına dair görüş belirttikleri de yer alıyor, bu nedenle bakanlıktan gelecek müfettişlerinin komisyon üyelerinin ifadelerini alması bekleniyor.

 

HABER MERKEZİ


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.