Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bahçeli Manisa'da 2023’e Doğru Aday Belli, Karar Net’ Mitingi Yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa’da Cumhuriyet Meydanı’nda miting yaptı.

MANİSA-GENEL 24.10.2022 00:00:00 991 0
Bahçeli Manisa

 

Kente gelen MHP Lideri Bahçeli, Manisa protokolü, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakının belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Miting alanına doğru hareket eden Devlet Bahçeli için mehter takımı ve halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Atlı birlikler ve 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan gençlerin arasından alana geçildi

‘2023’e Doğru Aday Belli, Karar Net’ temalı mitingde Manisalılar meydanı doldurdu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında çevre il ve ilçelerden gelen partililer de MHP Lideri Bahçeli’yi büyük bir coşkuyla karşıladı.

Kalabalığa seslenen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Manisa’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Manisa’nın yanı sıra Aydın, Denizli, Muğla ve Uşak’tan mitinge katılanlara teşekkür eden Bahçeli, “Hedefleri yüksek olanların küçük hesapları olamaz. Biz de milletimizi seven mangal gibi yürek, mücadelemizi diri tutan müstesna bir emek var. Üfleseniz uçacak, dokunsanız devrilecek, yürüseniz dağılacak çıkarcılar ne millet sevdamızı bilebilir ne de ülkümüzü anlayabilir. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Yıkılmamızı gözleyenler var, dikkat ediniz. Birbirimize girmemizi düşleyenler var uyanık olun. Ancak bizim de Manisamız, Aydınımız, Denizlimiz var, kocaman bir ülkemiz var. Korkakların üzerine yürüyoruz. Biz yürüdükçe siniyorlar, biz direndikçe siliniyorlar. Teslim olmayacağız, taviz vermeyeceğiz. Milletimizin hak ve hukukunu birlikte savunacağız. Daha güzel, daha güvenli daha huzurlu bir Türkiye’ye ulaşmak için canımızı dişimize takıyoruz” diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKINI ELEŞTİRDİ

2023 seçimlerinin önemine dikkat çeken MHP Lideri Bahçeli, “2023 yılı muazzez bir fırsattır. 2023 Türk tarihinin dönüm noktalarından birisidir. Aynı zamanda hem cumhurbaşkanı hem de 28. dönem milletvekilliği genele seçimlerinin yapılacağı sandık ve demokrasi yılıdır. Türkiye’ye tuzak kuranlar 2023’de yenilecektir. Emperyalizme ümit bağlayanlar 2023’te kenara itilecektir. 2023’ün zafer yolu Manisa’dan açılacaktır.

Cumhurbaşkanı adayı bulabilmek için icazet yarışına girenler gelsinler Manisa’ya baksınlar.

Bu coşkuyu görsünler. Koştura koştura ABD’de soluğu alanların yüreği yetiyorsa bu heyecan dalgasına kulak versinler. Türkiye’ye bulamadıklarını yabancı ülkelerde arayanlar, terör örgütüne destek olanlar, havasını soluduğu vatanını gittikleri ülkelerde şikayet edenler bilsinler ki bizim adayımız belli kararımız nettir. Hedefimizi Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar cumhurbaşkanı seçilmesidir.

Zillet içinde bocalayanlar donup kalacaklardır. 2023 seçimleri Türkiye’nin kaderini tayin edecektir. Ya geleceğimiz zillete düşüp heba olacaktır ya da cumhurun cesaret ve dirayeti ile tüm korkuluklar yıkılacak, tüm oyunlar bozulacaktır. Ya yurdum diyeceğiz ya da yokluğa mahkum olacağız. Artık başka çare başka seçenek kalmamıştır. Zillet ittifakının Türkiye lehine tek bir sözünü duyan yoktur. Bu ittifakın makul bir hedefi ya da akla yatkın projesinden bahsetmek mümkün değildir” diye konuştu.

ORTADA ADAY YOK

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayını belirleyememesine dikkat çeken Bahçeli, “kimi cumhurbaşkanı adayı yapacakları belirsizdir. Seçim takvimi belli olunca adaylarını açıklayacaklarmış. 1.5 yıldır adayın kim olacağı tartışılıyor ama ortada aday yok. Üstelik başarısız, basiretsiz, kifayetsiz, yetersiz hiçbir siyasi müktesebatı olmayanlar isimlerle sayın Erdoğan kıyaslanıyor, onunla bir tutuluyor. Kılıçdaroğlu meydan okuyor ama hala adayım diyemiyor. Buna dili varmıyor. Malum belediye başkanlarını Sayın Erdoğan’la eş tutup ona rakip olarak gösteriyorlar. Bu bir FETO yönetimidir, yenemiyorsan yıprat taktiğidir. Dış güçlerden izin ve yetki belgesi alamadıklarını söyleyemiyorlar. Zillet partilerinin peş peşe Amerika’nın yolunu aşındırmaları boşuna değil. Birisi geliyor birisi gidiyor. Okyanus ötesinde nöbete giriyorlar. CHP genel başkanı Amerika’da benzinlikte 8 saat hamburger yediğini ifade ederek şüpheli diyaloglarını örtbas etmeye kalkıyor. Hemen ardından ABD’ye koşan İP heyetinden birisi ‘Biz ABD’ye hamburger yemeye gelmedik’ diyerek Kılıçdaroğlu’nu boşluğa düşürüyor. Bizi ilgilendiren ne yedikleri, nasıl yemlendikleri, hangi benzinlikte gezdikleri, kiminle düşüp kalktıkları değil hangi gizli pazarlıklara alet olduklarıdır. İktidar ruhsatının ABD’den almak için kuyruğa girenleri Türk milleti sandığın başına bekleyecektir. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı hususunda talimat sırasına giren, bunu da hamburger benzinlikle maskeleyen zillet ittifakının foyası ortaya çıkacak, çalımını bozacak büyük Türk milletidir” dedi.

“BUNLARDAN HAYIR GELMEZ”

Millet ittifakına yönelik eleştirilerine devam eden Devlet Bahçeli, “CHP yönetimine bakınız, ABD’de Türkiye’nin aleyhine konuşuyor. İP yönetimine bakınız, ABD’de Türkiye’ye verip veriştiriyor. Gavur gemisi gibi yana yana gidiyorlar. İşbirlikçilikte sınır ve eşikleri aşıyorlar. Gayri milli uçurumların dibine yuvarlanıyorlar. Fayton feneri gibi sinyal üstüne sinyal yakıyorlar. Milli iradenin üzerinde sisli bir iradenin hayalini kuruyorlar. Emperyalizmin arkasına saklanıp Türkiye’yi taşlıyorlar. Zalimlerin tetikçiliğinden medet umuyorlar. Güya demokrasiyi överek Türk milletinin özlem ve hedeflerini karalıyorlar, terör örgütlerini arkalıyorlar, zulmü alkışlıyorlar, zilleti aklıyorlar, melaneti allayıp pulluyorlar. Maalesef Emperyalizm hesabına çalışan bir muhalefet anlayışının ülkemizde bulunuyor olması utanç anıtı gibi karşımızdadır. Keçeyi suya salmışlar, Türk milletinden umudu kesmişlerdir. Çok açıktır ki, zillet ittifakı Türkiye’nin karşısındaki mihraktır. Zillet ittifakı Türkiye’nin ayağına vurulmak istenen küflü prangadır. Türkiye’de iktidarın yolu yabancı başkentlerden geçmez, geçemez. Zillet ittifakının siyaseti sömürgeleşmiş bir siyasettir. Zillet ittifakının siyaseti teslimiyetçiliğin lobi faaliyetidir. Bunlardan hayır gelmez.Çünkü zilletin sonu yoktur.Çünkü zilletin sonucu yoktur. Kılıçdaroğlu ne yapsa nafiledir; İP’çiler, Deva’cılar, Serokçular, oncular buncular, bilumum sol ve bölücü mihraklar neyle uğraşsa beyhudedir, Türk milletini geçemezler, Türkiye’yi yenemezler, Manisa’ya kast edemezler. Yemeni allıydı, dört yanı telliydi, bunların öyle olacağı ta başından belliydi. Akı kürekle atıp, karayı dirhemle satanlara milletimizin sırtı dönüktür. Zillet ittifakının yapacağı tek şey handa yiyip, kumda oynamak, sonra da çöp olmaktır” diye konuştu.

PARLAMENTER SİSTEM MİADINI DOLDURMUŞTUR

Parlamenter sistemden kaynaklı yönetim krizlerine dikkat çeken Bahçeli, güçlendirilmiş parlamenter sistem çıkışlarını da sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, “İngiltere’den Hollanda’ya, Almanya’dan Belçika’ya, Bulgaristan’dan Çekya’ya Parlamenter Sistem kaynaklı krizler yaşanmıştır.İngiltere’de neredeyse haftada bir Başbakan değişmektedir.Şu trajikomik duruma bakınız ki, bu ülkede başbakanların görev süreleri marulun bozulma süresiyle mukayese edilmektedir.Türkiye’de ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle siyasi istikrar hamdolsun kurumsallaşmıştır.Türkiye ağyarını mani efradını cami yeni yönetim sistemiyle dünyaya örnek teşkil etmiştir.Koalisyonlar devri kapanmıştır, fakat zillet ittifakı tekrar bu solmuş ve sararmış sayfayı açmanın peşindedir.Hükümet buhranları bitmiştir, fakat zillet ittifakı bir kez daha söz konusu buhran dönemlerini yeşertmenin gayretindedir.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin birinci dönemi gıpta edilecek kadar başarılıdır.Bunu göremiyorlar, görseler bile itiraf edemiyorlar.

Çevremiz siyasi istikrasızlıklara mahkum olmuşken, Türkiye huzur ve istikrar adası gibi sivrilmiş, yeni yönetim sistemiyle ekonomiden diplomasiye, spordan sanata, sağlıktan kültüre, terörle mücadeleden egemenlik çıkarlarımızı müdafaaya kadar her alanda göz doldurmuş, göğüs kabartmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başarısı yarım kalmamalıdır.Bu başarı sekteye uğramamalıdır.2023 yılıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci dönemine geçilmiş olacaktır.Bu kapsamda Türkiye’nin gücüne güç katılacaktır.Cumhur İttifakı, 85 milyon Türk vatandaşının gurur duyacağı, birlikte ve beraberce huzur, esenlik ve ekonomik gelişmişlik içinde yaşayacağı küresel güç Türkiye’nin mimarı olacaktır. Kılıçdaroğlu’nun rahatsızlığı bu yüzdendir. Zilletin diğer ortaklarının huzursuzluğu bu nedenledir. Ağızlarından düşürmedikleri Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, siyasi istikrarsızlık yıllarına duyulan özlemdir, müdahale edilen, iradesi ipotek altına alınan bir döneme özentiden başka bir şey de değildir.Parlamenter Sistem günahıyla sevabıyla Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, arıza sinyali veren bu sistemin bakım, tamir ve onarım imkanı ise kalmamıştır. 6+1 formatlı masanın kuru gürültüsü tamamıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne muhalefet üzerine bina edilmiştir. Köprünün altından çok sular akmıştır. Züğürt bezirgân eski defterleri karıştırırmış. Boşuna söylenmemiştir: Gayretin kurusu yalnızca çarık eskitirmiş” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini sürdüren MHP Lideri Bahçeli, “Zillet ittifakı, milletimizin beklentilerini, dünyanın yeni eğilimlerini, devletimizin yüksek hedeflerini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne niye gerek duyulduğunu anlamaktan, algılamaktan, analiz etmekten mahrumdur.Sayın Kılıçdaroğlu, sen rahat ol, ağılda oğlak doğsa dere boyunda otu biter.Ekmeğini kendi yapan yükünü de kendi kaldırır.Eğer bu sözlerimden bir şey anlamadıysan, kafan almadıysa, demek istediğim şudur:Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Türk milleti kurmuş ve kabul etmiştir. Koruyup geleceğe imanla ve meşru bir iradeyle taşıyacak olan da Türk milletidir.Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in gerçek ismi, güçlendirilmiş kaos ve kargaşa çıkarma sistemidir, güçsüzleştirilmiş Türkiye’ye çağrıdır. Kılıçdaroğlu istikrarsız hükümet dönemlerine geri dönmek istiyor. Türkiye’nin ayağından çekiştirmeyi düşünüyor. Krizler olsun, hükümetler düşsün, koalisyon pazarlıklarında kavga gürültü olsun hesabı yapıyor. Türkiye’nin yerinde saymasını, dahası geriye sarmasını projelendiriyor. Sayın Kılıçdaroğlu geçti Bor’un pazarı, haydi sür eşeğini Kandil’e. Bitti o sıkıntılı günler, geride kaldı kurulamayan hükümetler dönemi. Zillet ittifakı kabul etse de etmese de, razı olsa da olmasa da, işine gelse de gelmese de, Türkiye’nin istikameti dosdoğrudur, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi lider ülke Türkiye’nin zırhıdır” diye konuştu.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ KAPATILSIN

MHP Lideri Devlet Bahçeli son olarak, Türk Tabipler Birliği’nin Türk askeriyle ilgili ortaya attığı iddiaları gündeme getirdi ve hem CHP’yi hem de Türk Tabipler Birliğini eleştirdi. Devlet Bahçeli, “Kahramanlarımız Pençe-Kilit Harekatı’yla girilemez denilen yerlere girince, Zap kontrol altına alınınca terör örgütü PKK Türk askerinin kimyasal silah kullandığını alçakça tedavüle sokmuştur.Biliyoruz ki, her hain korkaktır, yalancıdır, hainden dürüstlük de beklenmeyecektir. PKK’nın namussuz iftirasına önce CHP’li bir milletvekilinden destek gelmiştir.Ardından HDP’li bir milletvekili Türkiye’yi soykırım yapmakla suçlamıştır.Hemen akabinde Türk Tabipleri Birliği Başkanı PKK’nın safına girmiş ve aynen demiştir ki: “Belli ki, sinir sistemini tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda.”Sonra tepkiler çığ gibi yükselince “öyle bir şey demedim ki ben” sözleriyle kıvırmış, çark etmiştir.Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, bölücü terör örgütü PKK’nın iftirasına sarılıp şerefli Türk askerini suçlayan kim varsa teröristtir, şerefsizdir, haindir, suçludur, dökülen şehit kanlarının vebali onların üstündedir.Türkiye’ye soykırımcı diyen bir milletvekili müsveddesinin TBMM’de yeri olamaz, PKK’nın kara propagandasına nefes olan milletvekillerinin Gazi Meclis’in çatısı altında olmaları hepimiz adına yıkımdır.Bu bölücü serserilerin, derhal TBMM’den atılarak mahkemeye çıkarılması şarttır, namus borcudur.Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması, başkanının da bedel ödemesi haktır, hukuktur, devlet ve millet onurunun ertelenemez sorumluluğudur.Yurt içinde ve yurt dışında teröristlerle kahramanca mücadele edilirken dibimize kadar yanaşmış teröristlere tahammül edemeyiz, sabır gösteremeyiz, bunların provokasyonlarını alttan alamayız” diye konuştu.

 

+7


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.