Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Babasının mirasından faydalanmak için son umudu üvey kardeşi

Manisa'da, küçük yaşta annesinden ayrılan ve hiç görmediği babası Ahmet Yıldırım’ın cinayete kurban giden Osman Özer (34), babasının mirası için açtığı babalık davasında, babasının mezarı bulanamadığı için sonuca ulaşamadı.

MANİSA - ASAYİŞ 3.04.2023 15:22:00 2756 0
Babasının mirasından faydalanmak için son umudu üvey kardeşi

 

 


MANİSA’da, küçük yaşta annesinden ayrılan ve bir daha hiç görmediği babası Ahmet Yıldırım’ı ararken cinayete kurban gittiğini öğrenen Osman Özer (34), babasının mirasından faydalanmak için açtığı babalık davasında, babasının mezarının bulunamamasından dolayı bir sonuca ulaşamadı. Mahkeme mezarının bulunamadığından dolayı üvey kardeşinden DNA testi yapılmasına karar verirken, Özer, bir kez görüştüğü ve kendisinden haber alamadığı kardeşi Orhan Yıldırım’ı arıyor.
Muş’un Malazgirt ilçesinde doğan evli ve 3 çocuk babası Osman Özer, 11 yıl önce evlenip geçen yıl Mayıs ayında kaybettiği annesi Nasihe Özer’i (69) de yanına alarak Manisa’nın Yunusemre ilçesine yerleşti. Küçük yaşta annesinden ayrılan babası Ahmet Yıldırım’dan bir daha haber alamayan Özer, babasının memleketteki arazilerinin mirasından faydalanmak için yaklaşık 5 yıl önce onu aramaya başladı. İsimlerden yola çıkarak araştırmaya başlayan Özer, 4 yıl önce Aydın’ın Ortaklar Mahallesi’nde akrabaları olduğunu öğrendiği biri kadın, iki kişiye ulaştı. Akrabaları, Ahmet Yıldırım’ın 2006 yılında 49 yaşındayken Aydın’daki evinde öldürüldüğünü, fail ya da faillerinin ise bulunamadığını söyledi. 
 

BABASININ MEZARI BULUNAMADI
Babasının cinayetine ilişkin ilgili kurumlara giden Özer, soy isminin farklı olmasından dolayı bir türlü bilgilendirilmedi. Babasının soy ismini alarak, memleketi Muş’taki, babasına ait arazi mirasından faydalanmak isteyen Özer, 10 Kasım 2021’de, Manisa 2. Aile Mahkemesi’ne başvurarak babalık davası açtı. Mahkeme baba Yıldırım’ın mezarının bulunarak DNA testi yapılmasını istedi. Mahkeme tarafından DNA tespiti için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na iki kez yazı gönderildi ancak Yıldırım’ın mezarı bulunamadı.
 

MAHKEME ÜVEY KARDEŞİNDEN DNA TESTİ YAPILMASINI UYGUN BULDU
Mahkeme, geçen yıl 26 Nisan’da verdiği kararda baba Yıldırım’ın mezarının bulunamaması üzerine İzmir’de yaşayan üvey kardeşi Orhan Yıldırım’dan DNA testi yapılmasına karar verdi. Özer, DNA testi için bir araya geldiği kardeşiyle bir daha görüşemedi. İddiaya göre Özer, telefonlarını açmayan ve sürekli kaçtığını ileri sürdüğü kardeşi Orhan Yıldırım’ı arıyor. 
 

TEK TEK MEZAR TAŞLARINI İNCELİYOR


Zaman zaman Ortaklar Asri Mezarlığı’na gelerek babasının mezarını arayan Özer, mezar taşlarını tek tek inceliyor. Bir sonuca ulaşamayan Özer, katillerin ortaya çıkmasını istediğini belirterek, hem babasının soy isminden hem de mirasından mağdur olduğunu söyledi. Özer, “Annemin kızlık soyadını taşıdığımdan resmi olarak elim kolum bağlı. Bir an önce babamın soy ismini taşımak istiyorum. Bu şekilde babamın mirasından faydalanamıyorum. Babamın mezarını arıyorum, kime sorsam burada diyor, bir türlü bulamıyorum. Babamın mezarını bulamadığımdan DNA testi yapamıyorum. Mahkeme, üvey kardeşimi uygun buldu ama DNA testi için gelmiyor, kendisine ulaşamıyorum. Ben kim olduğumu öğrenmek istiyorum. Bana sorun sen kimin oğlusun diye sorduklarında belli değil. Dayımın üzerine kayıtlıyım ve anne bilgilerim çıkıyor. Ben soy ismimin belli olmasını istiyorum” diye konuştu.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.