Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Atatürk'ün Manisa'ya Gelişinin 97.Yılı Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanından sonra cumhurbaşkanı sıfatıyla Manisa’ya ilk kez gelişinin 97. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

MANİSA-GENEL 11.10.2022 00:00:00 1213 0
Atatürk

 

Atatürk, 10 Ekim 1925’de Manisa’ya gelmişti. İlk tören Manisa Garında düzenlendi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Ulvi Yılmaz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, daire başkanları ve müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk’ün Manisa’ya trenle gelişinin canlandırıldığı törende öğrenciler Atatürk fotoğrafı ile trenden indi. Efeler zeybek oyunu ve halk oyunları gösterisinin ardından öğrenciler Türk bayrağını Vali Karadeniz’e takdim etti. Vali Karadeniz bayrağı öperek teslim aldı.

Buradaki törenin ardından Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca vatandaşlar ve öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarıyla destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Karadeniz başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından anıta çelenk sunuldu. Manisa Valiliği bünyesinde oluşturulan banda takımı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bugünün sadece Atatürk’ün Manisa’ya gelişini kutlamak olmadığını, onu anlamak ve anlatmak olduğunu söyledi. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Fatih Sergi Salonunda açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi gezildi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: Atatürk' Manisa' Gelişinin . Kutlandı
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.