Ankara'dan Manisa'ya Demokrasi Yürüyüşü

0

GÜNDEM 15.08.2016 13:50:15 1103 0
Ankara

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan Aşkın Ulu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından Ankara’ya giderek Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbetlerine katıldı. Demokrasi nöbetlerinden etkilenen Ulu, Ankara Kızılay Meydanı’ndan ayrılarak elindeki Türk bayrağıyla birlikte 15 Temmuz şehitleri için Manisa’ya kadar yürümeye karar verdi. 
'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla yaklaşık 560 kilometre yol yürüyen Ulu, vatandaşların da yardımıyla yaklaşık 5 günde Manisa’ya ulaştı. Yolda bazı vatandaşlar da korna çalarak Ulu’ya destek oldu. 
Manisa Valiliği destek verirse İstanbul’a yürümek istediğini söyleyen Ulu, 'Kızılay’da 5 gün nöbet tuttum. Sonra oradan çıktım ve Manisa’ya yürüdüm. Yolculuğum 5-6 gün sürdü. Yolda vatandaşlar bana yiyecek, su verdi. Trafik polisi bana yemek yedirdi. Sonra belli bir yere kadar bıraktı. Vatandaşlar da yardım etti bana' dedi.

(İHA)

Manisa Aşık Veysel GESK, Goalball Şampiyonasında Sahaya Çıkıyor

Yeniden Refah Partisi’nden Yayla ve Kışla Köylerine Ziyaret: “Sorunların Takipçisiyiz”

Soma’ya Yeni Sosyal Mekân: Vargel Kafe Resmen Açıldı

Manisa FK’dan Transfer Bombaları: 8 Yeni İsimle Anlaşma Sağlandı

Manisa Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Umut Eli: “Bu Şehirde Kimse Yalnız Değil”

Manisa’da Yazın En Güzel Serinliği: Çocuklara Ücretsiz Portatif Havuz Keyfi

CHP’li Tahmilci’den Sert Tepki: “Bu Sessizlik İhanettir, Alın Teriyle Alay Edilmez”

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

  • Pazar 37.5 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 35.5 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 21 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.