Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AMATÖRDE YAZ ,KIŞ BİLMECESİ ....

2021-2022 sezonunda  Manisa amatör futbol liglerinde 1.amatör kümede uygulanan yaz ligi ve kış ligi ile ilgili kulüplerden kış sezonu yönünde istekler gelmeye devam ediyor.

MANİSA-AMATÖR FUTBOL 14.07.2022 11:17:00 1740 0
AMATÖRDE YAZ ,KIŞ BİLMECESİ ....

 

 

 

2021-2022 sezonunda Manisa amatör futbol liglerinde 1.amatör kümede uygulanan yaz ligi ve kış ligi ile ilgili kulüplerden kış sezonu yönünde istekler gelmeye devam ediyor.

 

2021-2022   futbol sezonunda Manisa amatör  futbol liglerinde 1.amatör kümede uygulanan yaz ligi ve kış ligi ile ilgili kulüplerden kış sezonu yönünde istekler gelmeye devam ediyor.

 

2021-2022 sezonunda Manisa amatör futbol liglerinde pandemi sürecinde Manisa ASKF tarafından alınan kararla tüm 2.amatör takımları 1.amatör kümeye yükselirken,1.amatörde düşme kaldırılmış ve 1.amatör kümede play-off oynayan takımlar da süper amatör kümeye yükseltilmişti.

 

2021-2022 sezonunda uygulama yapıldı.1.amatör kümede takım sayısının 80 üstüne çıkması, hakem sayısı ve sahalardaki yetersizlik  uygulamada   artı ve eksilerin de  görülmesini sağlamış  oldu.

2022-2023 sezonu yaklaşırken Manisa amatör kulüplerinden konu ile ilgili  açıklamalar ve istekler gelmeye  başladı.

Kulüplerden gelen istekler ligin kış ligi ve tek lig olması şeklinde. Konu ile ilgili olarak kulüp  yöneticilerinin yaptığı açıklamalar da şöyle:

 Kuşlubahçe Köprülüspor  Kulüp Başkanı  Cemil İşçi,

"Biz amatör kulüpleri bu belirsizlikler bitiriyor. Sponsorluk anlaşması yapıyoruz, anlaşma havada kalıyor. Oyuncuyla anlaşıyorsun havada kalıyor. Malzeme siparişi vereceğiz, sponsorlar belli olmadığı için onları veremiyoruz. Sonra Amatör spora yardım yapılmıyor diye kızıyoruz. Aslında bizi yönetenler sanki kulüplere danışmadığından işi oldu bitirdiye getirmeye çalışıyor. Biz yaptık oldu. Artık bu belirsizliklerin ortadan kalkması gerekir. Üç beş gönüllü yöneticileriz. Şevkimizi kırmadan bir şeyler yapılmalı."

 

 

 

Halitpaşa Spor Kulübü Başkanı Kenan Zığır,

 

"1 amatör kış sezonu, 1 amatör yaz sezonu böyle saçmalık olur mu? Neden 2.ci amatörü kaldırınız? Şimdi tekrardan ikinci amatör yapıyorsunuz? Sahalar yok. Şu an amatör kümede Saruhanlı da saha yok. Bunlara bir çare bulun, böyle olmaz Yeter saçmalıklara karnımız tok .Biz  belli olmadığı için transfer bile yapmıyoruz. Saha yok zaten. Nasıl olacak bir yetkili de yok bilgi versin. Takımların istekleri alınmıyor, sıkıntı nedir sorulmuyor. Yeni sezona geçmeden her şeyin belli olması lazım. Sorunlar çok "

 

 

 

45 Barbaros Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Aslan,

 

"Merhaba iyi günler iyi bayramlar dilerim. Öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor1 amatör yaz sezonunda transfer açılmadığı için büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.

 

Belki yetkili birimlerin de kendine göre haklı olduğu yerler olabilir. Bu belirsizliğin en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyorum. Biz Barbarosspor kulübü olarak Kış sezonunda oynamak istiyoruz."

 

 

 

 Salihli Yıldızgücü Spor Kulübü Başkanı İsmail Özcan,

 

" Olacağı herkesi kış sezonunda oynatıp bitirmek. Yoksa yaz kalan takımlara yazık oluyor."

 

 

 

Amatör camiada bugünlerde en çok 1.amatör kümede  yaz ve kış sezonu ve  kış oynayanın yaz, yaz oynayanın kış, yani ters yüz yapılması, 4 kış ,4 yaz sezonu grupları  gibi ihtimaller konuşuluyor. Uygulama ile ilgili kulüplerden gelen talepler doğrultusunda uygulama ile ilgili karar verilmeli.

 

Yeni sezonda bu işin nasıl bir formül ile çözüleceği de halen merak konusu……

 

 


Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Manisa’nın Sancaklı bölgesinde kiraz hasadı başladı.

Ramazan-29

Ramazan-28

Ramazan-26

Anahtar Kelimeler: amatörde yaz kiş bi̇lmecesi̇
  • Cumartesi 16.7 ° / 11 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 22.2 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.7 ° / 8.7 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.