AMATÖRDE YENİ SEZONDA YENİLİKLER

1

SPOR 31.07.2019 12:00:00 1171 0
AMATÖRDE YENİ SEZONDA YENİLİKLER

2019-2020 sezonu için uygulanacak olan esasları içeren kitapçık TFF tarafından yayınlandı.Yeni sezonda amatörde uygulanacak olan esasları içeren amatörün anayasası yayınlandı. Burada genç, yaşlı oyuncu sayıları, doğum tarihleri, antrenör, transfer gibi konularda bilgiler yer almakta. 

YAŞI BÜYÜK OYUNCU

2019-2020 sezonu için 1989 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu 1997 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir. 

Büyükler kategorisi yerel ligi olan Süper Amatör, 1. Amatör, 2. Amatör ile Bölgesel Amatör Lig’de takımlarımız 1989 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlar 18 kişilik müsabaka isim listesine 1989 ve daha büyük doğumlu en fazla 5 (beş) futbolcu ve 1997 ve daha küçük doğumlu en az 5 (beş) futbolcu yazabilirler. 2005 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar. BAL, Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör Liglerde 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa ve yaşı küçük futbolcu 5’den az yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir.

Müsabaka isim listesine yaşı küçük 5 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 17 kişi, 2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 16 kişi, 3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 15 kişi, 4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 14 kişi ve 5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 13 kişi yazılacaktır.

TFF 3. Liginden düşüp, Bölgesel Amatör Lig’de veya Yerel Amatör Ligde oynayan takımların müsabakalarında; sözleşmeleri devam eden yaşı büyük profesyonel lisanslı futbolcuların tamamı sözleşmelerinin bitimine kadar o kulübe bağlı olarak takımlarında yer alabilirler. Bu durumda ayrıca yaşı büyük amatör lisanslı futbolcu müsabaka isim listesine yazılamaz. Bu kulüplerde yaşı büyük profesyonel futbolcu sayısı 5’den az ise yaşı büyük amatör futbolcu ile bu sayı 5’e tamamlanabilir. Müsabakalarda yaşı büyük profesyonel futbolcuya yer verilmediği takdirde, yaşı büyük en fazla 5 amatör futbolcu müsabaka isim listesine yazılabilir. Sözleşmesi devam eden profesyonel futbolculardan 1997 ve daha küçük doğumlu olan futbolcuları yaşı küçük kontenjanı olarak kabul edilir.
ÇALIŞACAK ANTRENÖR
Amatörde antrenörler KONUSUNDA 2019-2020 sezonunda değişim TFF Grasroost C veya amatör lisansa sahip antrenörlerde yapıldı.
2019-2020 sezonun da PRO, UEFA A VE UEFA B diplomasına sahip olan antrenör teknik sorumlu olurken, TFF Grasroost C veya amatör belgesi olan antrenörler ise amatörde yardımcı antrenör olabilecek, ya da alt yapıda çalışabilecek.
TRANSFER
2019-2020 sezonunda amatörde transfer 30 Temmuz’da başlayıp, 1 Ekimde sona erecek.
 

Manisa Aşık Veysel GESK, Goalball Şampiyonasında Sahaya Çıkıyor

Yeniden Refah Partisi’nden Yayla ve Kışla Köylerine Ziyaret: “Sorunların Takipçisiyiz”

Soma’ya Yeni Sosyal Mekân: Vargel Kafe Resmen Açıldı

Manisa FK’dan Transfer Bombaları: 8 Yeni İsimle Anlaşma Sağlandı

Manisa Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Umut Eli: “Bu Şehirde Kimse Yalnız Değil”

Manisa’da Yazın En Güzel Serinliği: Çocuklara Ücretsiz Portatif Havuz Keyfi

CHP’li Tahmilci’den Sert Tepki: “Bu Sessizlik İhanettir, Alın Teriyle Alay Edilmez”

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

  • Pazar 37.5 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 35.5 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 21 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.