Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Alzheimer Derneği’nin Manisa Şubesi açıldı

1997 yılında kurulan Türkiye Alzheimer Derneği’nin Manisa Şubesi düzenlenen törenle açıldı.

MANİSA-GENEL 7.12.2022 00:00:00 1116 0
Alzheimer Derneği’nin Manisa Şubesi açıldı

 

 

 

Şehzadeler ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mahallesi’nde Ali Rıza Çevik Okulu’nun karşısında gerçekleşen açılışa Manisa vali Yardımcısı Aydın Memük, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Manisa Tabip Odası Başkanı Hasan Semih Bilgin katıldı

Açılışa katılan herkese teşekkür eden Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şube Başkanı Hatice Mavioğlu, “Derneğimizin Açılışı normalde 1,5 yılı buldu ancak binamızı temin etmek biraz zaman aldı. Bundan sonrası için bu hizmet binamızda hem bunamalı hastalarımıza hem ailelerine sağlıklı yaşlanma ile ilgili topluma yönelik bir dizi faaliyetimiz olacak. Manisalıların bu derneğe sahiplenmesini istiyoruz. Ne kadar birlikte hareket edersek birlikten güç doğar.” dedi.

Mavioğlu, “2020’de dünyada 55 milyon bunama hastası bulunuyor. 2050’de 139 milyona yükselmesi bekleniyor. 3 saniyede bir bunama tanısı konuluyor. Yıllık maliyeti 1,3 trilyon dolar. Bir ülke olarak düşünüldüğünde dünyanın en büyük 14. Ekonomisine denk düşüyor. Ülkemizde 650 bin civarında Alzheimer hastası bulunuyor” dedi.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.