Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

AKHİSAR'DA BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI

22-24 Eylül 2022 tarihlerinde Akhisar Gölet Etkinlik Alanında TÜBİTAK 4007 Akhisar Bilim Şenliği gerçekleştirildi.

MANİSA- İLÇELER 27.06.2022 00:00:00 835 0
AKHİSAR

 

40 binden fazla bilim meraklısının katılım gösterdiği Bilim Şenliğinde 7’de 70’e herkese hitap eden toplam 46 atölye, 10 söyleşi, bir panel ve robot yarışmasının yanında güneş saati yapımı, gece gözlemi, oryantiring, yüz boyama, akıl zeka oyunları ve okçuluk gibi katılımcıların 3 gün boyunca dahil olabileceği 150’den fazla etkinlik düzenlendi.

Prof. Dr. Zeynel Tunca’nın astronomi konulu söyleşisine katıldılar. Akşam saatlerinde AstroBilgi ekibinin ve Akhisar Gençlik Merkezinin destekleri ile kurulan teleskoplarla yapılan gece gözlemi etkinliğine Akhisar halkı yoğun ilgi gösterdi.

Gözleme katılmak için uzun kuyruklar oluşturan gökyüzü meraklıları, gecenin karanlığını telefon ışıklarıyla aydınlatarak gölet alanında görsel bir şölen oluşturdu. Satürn ve Jüpiter gezegenini yakından görmenin heyecanını yaşayan büyük küçük her yaştan katılımcının bulunduğu gecede Prof. Dr. Ethem Derman tarafından takımyıldızları hakkında bilgiler verildi.

Teknoloji meraklısı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı robot yarışması şenliğin coşkusunu zirvelere çıkardı. Bilim Şenliğini ziyaret eden Demirci Kaymakamı Adem Kaya ile MCBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Yüksel Abalı, düzenlenen Robot yarışmasının coşkusuna yakından tanıklık ettiler.

Akhisar Belediye Meclis salonunda Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Dr. Zeynel Tunca ve Prof. Dr. Ethem Derman tarafından gerçekleştirilen “Gökyüzü, Evren ve Gökcisimleri Hakkında Merak Ettikleriniz. Siz Sorun, Biz Yanıtlayalım” adlı panel ile Bilim Şenliği etkinlikleri sona erdi.

Yapılan Bilim Şenliği kapanış programında Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kamile Gökalp, Akhisar Bilim Şenliğini destekleyen Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Belediyesi, Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü, Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne vermiş oldukları destekleri için teşekkür etti. Üç gün boyunca süren etkinliklerin yürütülmesinde özverili çalışmalarda bulunan başta proje yürütücüsü Tolga Babacan olmak üzere proje ekibine, atölye liderleri ve rehberlerine, görevli tüm öğretmen ve öğrencilere, emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek katılım belgelerini takdim etti.

+2

137

Erişilen Kişiler

0

Etkileşim

Öne Çıkarılamıyor

Beğen

Yorum Yap

Paylaş


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: AKHİSAR' BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.