Akhisar’da Okul Çevrelerinde Sıkı Trafik ve Asayiş Denetimi

2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, okul çevrelerinde öğrenci güvenliğini sağlamak için yoğun trafik ve asayiş denetimleri gerçekleştirdi.

ASAYİŞ 18.09.2025 14:30:51 437 0
Akhisar’da Okul Çevrelerinde Sıkı Trafik ve Asayiş Denetimi

                  (MHA)    2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Akhisar İlçe emniyet müdürlüğü tarafından okul çevrelerinde öğrenci güvenliğini sağlamak amacıyla geniş kapsamlı trafik ve asayiş denetimleri gerçekleştirildi. Emniyet birimleri, özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde trafik yoğunluğunu azaltmak, okul servislerinin denetimini sağlamak ve öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görmesini temin etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik Denetimleri Yoğunlaştı Trafik denetimleri kapsamında 24 ekip sahada görev aldı. Yapılan kontrollerde: 127 okul servisi ve 410 motosiklet denetlendi. 196 araca idari para cezası uygulandı. 36 kişiye ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapıldı. 67 araç kırmızı ışık ihlalinden dolayı cezalandırıldı. 53 kişi kask takmama nedeniyle işlem gördü. 16 elektrikli bisiklet trafikten men edildi. Altyapı ve Eğitim Çalışmaları da Yapıldı Denetimlerin yanı sıra okul çevrelerinde altyapı çalışmaları da gerçekleştirildi. Bu kapsamda: 6 yaya ve okul geçidi yeniden boyanarak görünürlüğü artırıldı. Trafik ışıkları ve levhalarındaki eksiklikler giderildi. Okul servis şoförlerine yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi. Terk edilmiş hurda araçlarla ilgili yasal işlemler başlatıldı. Asayiş Uygulamalarıyla Güvenlik Sağlandı Asayiş denetimleri çerçevesinde, okul çevreleri ve servis güzergahlarında şüpheli şahıs ve araçlara yönelik uygulamalar gerçekleştirildi. Çocukların güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı önlemler artırılırken, meydana gelen olaylara ise anında müdahale edildi. Emniyet Müdürlüğünden Açıklama Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması, trafik düzeninin korunması ve öğrencilerin huzur içinde eğitim hayatına devam etmesi için denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Salihli'nin Temizlik Filosuna TBB’den Güçlü Destek

Yılmaz: Barınma Krizi Toplumsal Çöküşe Neden Oluyor

Vali Özkan: Hedefimiz Afetlere Dirençli Bir Manisa

Manisa’da Mevlana Rüzgarı: Gülneva Topluluğu Mest Etti 

Turgutlu’da kaldırım işgallerine ortak denetim

Gülşah Durbay için taziye dualarla sona erdi

Gülşah Durbay için Fatih Sergi Salonu’nda taziye

Mali Müşavirlerden Hükümete Acil Çağrı: 586 Sayılı Tebliğ Geri Çekilsin

  • Perşembe 5.7 ° / -1.7 ° Güneşli
  • Cuma 7.1 ° / -0.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 8.4 ° / 1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.