AKHİSAR MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL PROGRAM

0

MANİSA- İLÇELER 9.03.2022 09:02:52 1213 0
AKHİSAR MÜFTÜLÜĞÜ


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' konferans programına Akhisar Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Z.G.Ö Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda öğrencilere yönelik gerçekleşen programda ‘İslam’ın Kadına Verdiği Değer’ konusu ele alındı.
İslam’da kadına verilen değerleri aktaran Müftü Türkmenoğlu, “ İslam, rahmet yüklü mesajlarıyla kadına yönelik şiddeti reva gören her türlü düşünceyi, inanışı, gelenek ve töreyi reddetmiştir. Efendimiz (sav), bir insan hakları bildirisi niteliğinde olan Veda Hutbesi'nde, 'kadınların haklarını gözetmeyi, Allah'ın belirlediği ölçülere uymayı, kadın ve erkeklerin birbirlerinin haklarına riayet etmeleri gerektiğini' insanlığa bir ölçü olarak açıkça beyan etmiştir. Bu nedenle tüm boyutlarıyla şiddetin ortadan kalkması, insan onurunun korunması, adaletin ve merhametin önce yüreklerde, sonra tüm yeryüzünde hakim kılınması adına herkesin üzerine düşen tüm sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirmesi asla ihmal edilemez bir yükümlülüktür. Bu bağlamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, savaşın, şiddetin ve her türlü olumsuzluğun mağdur ettiği nice kadına umut olmasını diliyorum. Kadının öz değeri ve sahip olduğu haklar konusunda etkin bir farkındalığa ve her anlamda şefkat ve merhametin hakimiyetine vesile olmasını temenni ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. diye konuştu.

Program kapsamında Akhisar Devran İlahi Grubu tarafından semazen eşliğinde sunum gerçekleştirildi.

Program öğrencilere verilen ikramla sona erdi.

Bakırlıoğlu: “Soru önergelerine yanıt vermeyen bakanlar tasarrufu yanlış anladı!”

Sağlık Meslek Örgütlerinden Tek Sağlık Günü Mesajı: “İnsan, Hayvan ve Çevre Sağlığı Bir Bütündür”

Başkan Besim Dutlulu Esnafı Dinledi: “Her Zaman Halkımızın İçindeyiz”

TGK Heyetinden BİK Genel Müdürü Abdülkadir Çay’a Ziyaret: “Basının Sorunlarını Elbirliğiyle Çözeceğiz”

Selçuk Özdağ ve İdris Şahin, Manisa Dostlar Meclisi’nin Konukları Oldu

MANSİAD’dan Mücahit Arınç ile Manisa Sanayisi Üzerine İstişare Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci’den EPDK Kararına Tepki

MCBÜ Yeni Akademik Yıla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Katılımıyla Başladı

  • Pazar 19.2 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Salı 18.4 ° / 8.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.