Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

AK Parti’de İbrahim Onaylı, Şehzadeler Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı

AK Parti’de İbrahim Onaylı, 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde Şehzadeler Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı

15.11.2023 15:12:00 1775 0
AK Parti’de İbrahim Onaylı, Şehzadeler Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı

 

AK Parti’de İbrahim Onaylı, 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde Şehzadeler Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. 

 

Halkın Kebapçı Ali’nin oğlu olarak bildiği ve bugüne kadar AK Partinin çeşitli kademelerinde görev yapan, İl Genel Meclisi, Manisa Büyükşehir Belediye Meclise ve Şehzadeler Belediye Meclisi’nde Manisa için Şehzadeler için önemli hizmetlerin hayata geçmesinde önemli katkıları bulunan İbrahim Onaylı, AK Parti’den Şehzadeler Belediye Başkan aday adaylığını resmen açıkladı. Şehzadeler İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen ve sunuculuğunu Çetin Güngör’ün yaptığı aday adaylığı tanıtımına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti eski il başkanlarından Berk Mersinli başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar katıldı. Başkan aday adaylarından Ahmet Tonguç da destek verdi. Yoğun kalabalık İbrahim Onaylı’nın hem AK Parti’nin hem de Manisa’nın hafızası olduğunu bir kez daha gösterdi. 
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bir düğün havasında aday adaylığı açıklamasının yaşandığını kaydetti. Çelik, “AK Parti’yi yakışan budur. Birliğimiz, beraberliğimiz tam. Aday adaylarımız burada, teşkilatlarımız burada. Herkes burada birbirini tebrik ediyor. Adayımızın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması sonrasında burada bulunan herkes tek yumruk olarak sahalara inecek. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın 2024’te büyük zaferi için büyük çaba ve gayret sarf edecektir. İbrahim Onaylı kardeşimizle birlikte çok yol yürüdük. Babası Ali Onaylı ile birlikte çok yol yürüdük. Bütün ailesi bizim siyasi mücadelemize her zaman destek oldular. Manisa’nın sevilen bir esnafı olarak siyasette de önemli görevler aldı. Bugüne kadar hangi işin ucundan tutulması gerekiyorsa onu yerine getirdi. Ben bunun şahidiyim. Nasipte ne varsa o olur. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” dedi. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ali Özyiğit de İbrahim Onaylı’yı tebrik etti, başarılar diledi.

AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Onaylı, sahneye çıktığında Filistin halkına destek vermek amacıyla Filistin atkısı taktı.  Tanıtıma katılan herkese teşekkür eden İbrahim Onaylı, “sözlerimin başında cumhuriyetimizin kurucusu baş komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet, dua ve minnetle anıyorum. Yüzyıllık cumhuriyetimizin tuğlalarını tek tek inşa eden Çanakkale geçilmez diyerek türkün gücünü tüm dünyaya gösteren ecdadımızı yad ediyorum. Demokrasi mücadelemizin kahramanları rahmetli Adnan Menderesi, Muhsin Yazıcıoğlu’nu, Alparslan Türkeş’i, Turgut Öza’lı, Necmettin Erbakan hocamızı rahmet ve duayla anıyorum. Son 22 yıldır ülkemizi başkomutanımızın hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine çıkaran, kendi uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, kendi otomobilini yapan binlerce kilometre yol, köprü inşa eden milletimize her şeyden önce mazlumların umudu olan Türkiye’nin gücünü dünyaya gösteren milletin adamı cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun yol arkadaşlarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 22 yıllık aktif siyasi yaşamımın amacında siyaseti insana hizmet aracı olarak gördüm. Partimizin kuruluşundan itibaren teşkilatımızın emrinde milletimizin hizmetindeyim. Aktif siyasi hayatım tıpkı ak partinin vizyonu gibi 2002’de sayın Bülent Arınç’ın, Mehmet Çerçi’nin Ve Halil Çınar’ın daveti ile başladı. Yerel yönetimlerde marka olan AK Parti belediyeciliğinin şehzadelerimizde dalgalanmaya devam etmesi için, iki dönemde yapılan hizmetlerin aksamadan sürmesi için, yeni projelerle, ekip arkadaşlarımla birlikte şehzadelerimiz için hizmete talip olduk. 22 yıldır Manisa’mıza, şehzadelerimize halka hizmet hakka hizmet düsturuyla hizmet ediyorum. gerek il genel meclisi gerek büyükşehir ve şehzadeler meclis üyesi olduğum dönemlerde hep teşkilatın emrinde başkanlarımızın yanında eğilmeden bükülmeden dimdik durdum. her seçimde ve referandumda arkamıza bakmadan köy köy mahalle mahalle çalıştık, çalıştık. Şimdide yeni bir sayfa yeni bir heyecan yeniden bir hizmet aşkıyla şehzadeler belediye başkanlığına talip oldum. Tecrübemizle, Ak Partililiğimizle, siyasi geçmişimizle sivil toplum dernek çalışmalarımızla, yüzyıllık ahilik tecrübemizle biz bu işin altından Allah’ın izniyle kalkacağımızı biliyoruz. Kendimize ve kuracağım ekip arkadaşlarımla bu şehre hizmet aşkıyla yola çıkıyoruz” dedi. 
Geçmişe vefa geleceğe umut sloganıyla yola çıktığını söyleyen Onaylı, “Bu yola çıkarken ilk olarak beni anlatan, düşüncelerimi, hedeflerimi yansıtan bir slogan gerekiyordu oda geçmişe vefa geleceğe umut. Vefamız hem bu şehre hem bu şehrin değerlerine, kültür varlıklarına, kendini bu şehre adayanlara olacak. Projelerimizle de geleceğe umut ve ışık olacağız inşallah. Her zaman gurur duyduğum halen yaşantısıyla değerleriyle bize ışık tutan kebapçı Ali’nin oğlu olarak vefamız ona ve onun yol arkadaşlarına olacaktır. Biz bu şehri tanıyoruz biliyoruz. en derin hücrelerine kadar tanıyoruz. Vefamız şehrin takımına Manisaspor’a olacaktır. Biz bu şehrin hafızasını yok sayamayız. Bu şehrin değerlerini ve kıymetini biliyoruz. Şehre vefamızda geleceğe umut olmamızda vizyonumuz ve projelerimizle olacaktır. Şehir kapılarıyla, kültür merkezleriyle, ücretsiz piknik alanlarıyla, aquaparkımızla, bitpazarından sipahi çarşısına dönüşüm projemizle, şıra otelimizle, Minia Sinan ve yeraltı zaman tüneli projemizle, öğrenci çamaşırhaneleriyle, belediye üniversite el ele şehzadeler için güçlü bir geleceğe projemizle, biriz projemizle, kadınlarımız ve çocuklarımız için masal evleri projemizle, mahalle butik spor kompleksleriyle, engelsiz şehzadeler projemizle, emekli evi projesiyle, şehzadeler kültür ve sanat evi projemizle, saray-ı amire projemizle, bizim köy projemizle, dijital eğitim merkezi projemizle, otizm yaşam merkezi projemizle, hayvan ambulansı helpimal entegre projemizle, atlantis çalıştayımızla şehrin geleceğine ışık tutacağız” dedi.

Tarımın Şehzadeler için her zaman önemli olduğunu vurgulayan Onaylı, “Ova yollarını ilk kez 2010 yılında asfalt ve bakım çalışmalarımızla başladık. Tarım bizim için olmazsa olmazımızdır. Esnafımız tarihinin en rahat dönemini bizimle geçirecektir. Şehrimizin deprem gerçeğini asla göz ardı etmiyoruz. Deprem koordinasyon komisyonu ve eğitimlerimizle, toplanma merkezi iyileştirme projemizle şehrimizi olası bir afete hazırlayacağız. Gediz bizim önem verdiğimiz bize can veren bir değerimiz. Kapalı sulama sistemleriyle ilgili çalışmalarında bizzat Bulunduğum bu projede üzerimize ne düşerse Manisa’mızın tarımını desteklemek amacıyla her türlü desteği vereceğimizi ilan ediyoruz. Yine UNESCO dünya kültür mirası varlıkları arasında yer alan kentimizin değeri Manisa Mesir Festivalimize belediyemiz olarak gereken önem ve desteği vereceğimize söz veriyor, şehzadelerimizin tarih ve kültür başkenti olma yolunda çalışacağımıza söz veriyoruz.  Yerel yönetimlerin kılcal damarları olan muhtarlarımızla birlikte iletişim halinde ve beraber şehzadelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. bu şehrin manevi değerlerini de biliyoruz. Yiğitbaş Veli Hazretlerini, Şekerci Dedeyi, Derviş Aliyi rahmetle ve duayla onları yad ediyorum. Bugüne kadar teşkilatlarımızda görev yapan il ilçe başkanlarımıza ve yöneticilerimize, il genel meclis üyelerimize, kadın, gençlik kolları başkan ve yöneticilerine, mahalle başkanlarımız ve yöneticilerine, sandık kurulu üyelerimize, belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.  bizim her zaman yanımızda olan baba dostu makamı mevkisi ne olursa olsun cemiyetimize, cenazemize katılan Bülent Arınç abime, her derdimize koşan vefanın vücut bulmuş hali Hüseyin Tanrıverdi abime, gençlik kolları il başkanı olduğu dönemde Hayati Yazıcıyla bir konuşmamızda Murat Baybatur adam gibi adamdır göreceğiz yaşayacağız dediğim Murat Baybatur’a, 10 ağustostaki muhteşem açıklamasıyla bizlere cesaret veren liyakat, hak, adalet diyen Bahadır Yenişehirlioğluna. Bize babasının emaneti olan Mücahit Arınç’a, dostum kardeşim Tamer Akkal’a., Burada bizi yalnız bırakmayan uzaktan yakından gelen can dostlarıma, arkadaşlarıma, ekip arkadaşlarıma, aileme ve akrabalarıma sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi. 
İBRAHİM ONAYLI ÖZGEÇMİŞİ 
28 Nisan 1967 yılında Manisa’da doğdum. Eğitimime sırasıyla; Manisa Ali Rıza Çevik İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi ve Manisa Lisesinde bitirdim. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1991 yılında mezun oldum.   Askerliğimi 225. Kısa dönem olarak Amasya’da tamamladım.  Fazilet Partisinde Seçim Kurulu Üyeliği, Ak Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dış İlişkiler Başkanlığı, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşleri Başkanlığı görevlerini yaptım. İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğum dönemde Soma ve Gölmarmara İlçe Teşkilatlarının kurulmasında İl Koordinatörlüğünü yürüttüm. İl Genel Meclisinde İlbank Bölge Delegeliği, Şehzadeler Belediyesinde Türk Dünyası Belediyeler Birliği Delegeliği görevlerini ifa ettim.  2002’den beri aktif olarak çalıştığım Ak Parti İl Teşkilatında partimizin verdiği her görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. 2004 yerel seçimlerinde merkezdeki ve köylerdeki çalışmaların büyük çoğunluğuna aktif olarak katıldım.2007 genel seçimlerinde de seçim koordinasyon merkezinde merkez ilçe seçim işleri başkanlığında görev aldım.   29 Mart 2009 seçimlerinde İl Genel Meclisi üyeliğine 3.sıradan aday gösterildim ve sonucunda meclis üyeliğine seçildim. İl Genel Meclisinde 5 yıl süreyle partimizin grup başkan vekilliğini yürüttüm.12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum çalışmalarında Manisa’nın 85 köyünde ve Manisa merkezde çalışarak bu tarihi referandumda üzerime düşen görevi hassasiyetle yerine getirdim.2011 seçimlerinde de partimin bana verdiği görevi yerine getirmek için 10 adayın bulunduğu resim ve 11 yıllık ekonomik karşılaştırmanın yapıldığı bir pankartla Manisa’nın 85 köyünü, dolaşarak partimin yaptıkları projeleri anlattım.   2014 yerel seçimlerinde Şehzadeler ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildim. 5 yıl süreyle Şehzadeler Belediyesi Meclisinde Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttüm.   Manisa’nın çeşitli spor kulüplerinde 20 yıl süreyle amatör lisanslı olarak futbol oynadım. 

Lokantacılar Odası Denetim Kurulu Üyeliği, Manisaspor Denetim Kurulu Üyeliği, Beyaz Ay Görme Engelliler Derneği Başkan Vekilliği, Karate İl Temsilciliği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekilliği, Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyeliği, halen 11 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu temsilciliği yapmaktayım. 4 yıl süreyle Köylere Hizmet Götürme Birliğinde birlik üyesi olarak çalıştım. Özellikle Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Manisa’nın 85 köyünde proje çalışmalarında aktif olarak yer aldım. Yarım kalan köy konakları, çok amaçlı salonların tamamlanmasında, gölet ve damlama sulama sistemleri, HİS göletleri ve alternatif tarım ürünleri konusunda çalışmalar yaptım. Yunt Dağı bölgesinde on binlerce delice ağacın Antep fıstığı aşılanıp ekonomiye kazandırılması için özel çalışmaların içerisinde yer aldım.  İlçelerimizde ve merkezde yıllarca ihmal edilen köprülerin yapılması çalışmalarını tamamlayarak yılların sorunlarının giderilmesini sağladık. KÖYDES projesi ile Manisamızın 814 köy ve bağlısının kanalizasyon, asfalt projesini tamamlanmasında görev aldım.Şehirde ne varsa köyde de o olacak şeklinde koyduğumuz hedeflerin gerçekleşmesi için İl başkanlığımız ve Meclis arasındaki koordinasyonu diğer grup başkan vekillerimizle birlikte başarıyla sağladık.  

Manisa’nın marka değerleri arasında bulunan Mesir Macununun UNESCO tarafından Dünya Somut Olmayan Değerler arasına alınması konusunda çalışma yapan ekipte görev aldım. Manisa’nın kültürel değerlerinin ve markalarının uluslararası tanıtımına katkıda bulunmak için Manisa İl Genel Meclisi olarak ilk defa bir uluslararası fuara katılmak gerektiğini belirterek, şehrimize Berlin’de en iyi stant ödülünü kazandırdık.  Manisa’nın sporu ve sporcusuna destek olmak için bütün amatör takımlarına spor malzemesi dağıtılmasında bireysel olarak öncülük ettim. 

Manisa’nın ilk kapalı yüzme havuzunun yapılarak, burada engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonunun sağlanabilmesi için Türkiye’nin ilkleri arasında yer alan engelli aracın kazandırılması konusunda çok gayret ettik.  Evli ve iki çocuk babasıyım. Merhum babam Ali Onaylının mirası olan 100 yıllık esnaf mekanımızı kardeşim Bilal Onaylı ile ‘Kebapçı Ali’ markasıyla halen işletmeye devam ediyorum.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.