Ak Parti Yeni Anayasa Teklifini İmzaya Açtı

0

SİYASET 2.12.2016 09:57:45 1546 0
Ak Parti Yeni Anayasa Teklifini İmzaya Açtı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Partili Cumhurbaşkanlığı üzerinde uzlaşmaya varmasının ardından anayasada değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi AK Parti Grubu'nda imzaya açıldı. Teklife ilk imzayı atan milletvekilleri arasında AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'da yer alıyor.

AK Parti; Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üzerinde uzlaştığı anayasada değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifini parti grubunda imzaya açtı. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren değişiklik teklifine ilk imzayı koyan milletvekilleri arasında yer alan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur; 'Anayasa değişikliği teklifinin MHP'nin de üzerinde mutabık kaldığı, müzakere edilerek uzlaşılan bir metin olacağına vurgu yaparak, teklifin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacağını ifade etti. Partili Cumhurbaşkanlığı'nın Meclis'ten geçmesi için 367, referandum için ise 330 oy gerektiğini kaydeden Baybatur,' Sonuç ne çıkarsa çıksın değişikliği milletimizin iradesine sunacağız. Gücünü milletten alan bir parti olarak her konuda olduğu gibi Partili Cumhurbaşkanlığı konusunda da bizim için önemli olan milletimizin ne dediğidir. Milletimizin iradesi ne şekilde tecelli ederse biz de o şekilde hareket edeceğiz' dedi. 

HABER MERKEZİ 

Başkan Balaban Gülbahçe Mahallesi’nde vatandaşla buluştu

Büyükşehir’den 63 tarım kooperatifine 57 milyon destek

Refika–Mehmet Kayahan ASM ve 112 Acil hizmete açıldı

Bangsamoro Türk Eğitim Akademisi Üniversitesi Yükseliyor

Rahime Ecerbilgiç projelerini sahada esnafla paylaşmaya devam ediyor

Büyükşehirden Akhisarlı üreticiye 29 bin fidan desteği

Çetin Akın: “Bize o teklifi yapacak cüreti gösteremezler”

Ülkü Ocakları Akhisar’dan “Hüseyin Nihal Atsız” semineri

  • Pazar 6.2 ° / -0.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 6.4 ° / 0 ° Güneşli
  • Salı 4.7 ° / -0.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.