Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Ak Parti Yeni Anayasa Teklifini İmzaya Açtı

0

SİYASET 2.12.2016 09:57:45 1192 0
Ak Parti Yeni Anayasa Teklifini İmzaya Açtı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Partili Cumhurbaşkanlığı üzerinde uzlaşmaya varmasının ardından anayasada değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi AK Parti Grubu'nda imzaya açıldı. Teklife ilk imzayı atan milletvekilleri arasında AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'da yer alıyor.

AK Parti; Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üzerinde uzlaştığı anayasada değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifini parti grubunda imzaya açtı. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren değişiklik teklifine ilk imzayı koyan milletvekilleri arasında yer alan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur; 'Anayasa değişikliği teklifinin MHP'nin de üzerinde mutabık kaldığı, müzakere edilerek uzlaşılan bir metin olacağına vurgu yaparak, teklifin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacağını ifade etti. Partili Cumhurbaşkanlığı'nın Meclis'ten geçmesi için 367, referandum için ise 330 oy gerektiğini kaydeden Baybatur,' Sonuç ne çıkarsa çıksın değişikliği milletimizin iradesine sunacağız. Gücünü milletten alan bir parti olarak her konuda olduğu gibi Partili Cumhurbaşkanlığı konusunda da bizim için önemli olan milletimizin ne dediğidir. Milletimizin iradesi ne şekilde tecelli ederse biz de o şekilde hareket edeceğiz' dedi. 

HABER MERKEZİ 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.