Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Mesir 7 ton olarak saçılacak

Manisa’yı Mesir’i ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Tanık; “Her yıl 5 ton saçtığımız Mesir’i 483. Yıl etkinliğinde 7 ton saçacağımızı müjdeliyorum”

MANİSA-GENEL 17.12.2022 00:37:00 911 0
 Mesir  7 ton olarak saçılacak

 

 

 

 

Üç yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran milyonlarca insanının yaşamını yitirmesine neden olan Corana Virüs salgını dolayısıyla saçılamayan Mesir macunu ile ilgili Mesir Festival kurulunda müjdeli haber geldi.Bu yıl 483. Kutlanacak olan Mesir Festivalinin son gününde Sultan Camii minarelerinden Mesir saçılacağı açıklandı.

Manisa’yı Mesir’i ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Tanık; “Her yıl 5 ton saçtığımız Mesir’i 483. Yıl etkinliğinde 7 ton saçacağımızı müjdeliyorum”

MESİR’DE UNESCO DAMGASI VAR

UNESCO’nun 'İnsanlığın Somut Olmayan Dünya Kültürel Mirası' listesinde de yer alan 483. Uluslar arası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin tarihi belli oldu. 3 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleşmeyen festival 26-30 Nisan tarihleri arası gerçekleşecek.

VALİ KARADENİZ MESİR SAÇIM TÖRENİNE TANIKLIK EDECEK

Göreve geldiği günden bugüne kadar üzerinden iki mesir festivali geçmesine karşın Mesir saçımını göremeyen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz alınan son saçım kararı ile festivali görebilecek.

MESİR SAÇIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

30 Nisan’da 7 ton mesir macunu saçılacak. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak ile birlikte Valilikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festivalin önemli olduğunu destek vermek isteyenlere kurum ve kuruluşları festivale davet etti.Başkan Ergün; “Üç yıldır özlemle bu festivali bekliyoruz.Son mesir festivali için bütçemizden 3 milyon TL ayırmıştık.Bu konuda bütçemize sınır koymadık.Üzerimize ne düşüyorsa yapacağız”

“BENDE GELENEĞE TANIKLIK EDECEĞİM”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, 2 yıldır Manisa’da görev yapmasına rağmen pandemi nedeniyle Mesir Macunu Festivali’ne katılamadığını, 2023 yılında ilk kez bu deneyimi yaşacağını belirtti. Mesir şenliğinin ü

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: Mesir olarak saçılacak
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.