Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi 108. Yıldönümü töreni düzenlendi

Manisa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünde Garnizon Şehitliğinde düzenlenen tören düzenlendi.

MANİSA-GENEL 18.03.2023 12:10:00 1480 0
 Manisa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi  108. Yıldönümü töreni düzenlendi

 

 

Manisa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünde Garnizon Şehitliğinde düzenlenen tören düzenlendi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul Manisa Büyükşehir Belediye Başkan V. Mehmet Palabayık, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler katıldı. 
 

Garnizon Şehitliğindeki anıta çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı tarafından yapıldı. Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale şiiri okudu.

Vali Yaşar Karadeniz 'Şehitlik Şeref Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı. Karadeniz, vatanın bütünlüğü, milletin birliği ve dirliği için canını ortaya koymuş kahramanları rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Karadeniz, “6 Şubatta meydana gelen ve 11 ilimizde büyük bir yıkıma ve can kaybına neden olan yakın tarihinin en büyük depreminin acılarını yaşamaktayız. Bir daha böylesine büyük acıların yaşanmaması için bize emanet bırakılan bu mukaddes vatanımızı akıl ve bilim ışığında imar ve inşa ederek sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Karadeniz'in konuşmasının ardından Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve İl Müftü Yardımcısı Ömer Kayhan dua etti.

Vali Karadeniz ve katılımcılar tarafından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.