Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban Projelerini tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, ‘Halkın refahı için’ gerçekçi projelerini tanıttı.

MANİSA-SEÇİM 8.03.2024 06:44:00 390 0
 CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban Projelerini tanıttı

 

MASKİ İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtımda konuşan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ Özalpler, CHP olarak yerel seçimlerde Manisa’da büyük başarı elde edeceklerini açıkladı. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, gün sorumluluk alma günü olduğunu belirterek, Yunusemre’nin geleceğini Semih Balaban ile birlikte yazacaklarını kaydetti. 
CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, halkını belediyesini oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi. Balaban, “Yetkinin, kararın halkta olduğu bir Yunusemre Belediyesi’ni birlikte kuracağız, sizlerle birlikte yöneteceğiz. AK Parti’nin yaptığı gibi hiçbir şantajla işimizi olmayacak. Bize oy versin vermesin DEM Partili olsun, MHP’li olsun, AK Partili olsun herkesin belediye başkanı olacağız. Hangi partiye oy verirse versin bütün yurttaşlarımız başımızın tacıdır. Adalete dayalı bir yerel yönetim anlayışıyla yönetilmesi için belediyeyi istiyoruz. Yeniden Refah Partisi adayının çekilmesi Yeniden Refah Partililerimizle yakından uzaktan bir alakası yoktur. Onurlu mücadelelerini sürdürecekler. Bütün yurttaşlarımıza saygı duyuyoruz. Hiçbirimizin gizli hesapları, gizli ajandaları yok. Tek bir derdimiz var toplumsal mücadele, halkın belediyesidir. Projelerimizin hepsi halkımızın refahı için gerçekçi projelerdir. Gerek büyükşehirde, gerek Yunusemre’de, gerekse Şehzadeler’de halkın belediyesini kurmak istiyoruz” dedi. 
Projelerinden bahseden Balaban, ilk olarak mahallelerde halk meclisleri oluşturacaklarını kaydetti, bu mecliste her partiden yurttaşların olacağını söyledi. Balaban, “Halk kararı ve mahalle meclisi kararını verecek, belediye başkanı ve ekibi uygulayacak. Biz halkımızın emrinde olmaktan onur duyarız. Bu kent konseyle birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu. 
Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olmayacağını vurgulayan Balaban, Kentsel Dönüşüm Merkezi’nden bahsetti. Balaban, ““Öncelikli olarak Laleli, Mutlu, Lalapaşa ve Fatih Mahallelerimizde çalışmalara başlayacak olan Yunusemre Kentsel Dönüşüm Merkezi’ni kuracağız. Kentsel Dönüşüm Merkezi; mahalle sakinlerinin katılımıyla, tüm hak sahiplerinin yararını gözeten, sürecin tüm ekonomik, toplumsal ve çevresel boyutlarını planlayan, her mahallenin koşullarını, sorun ve ihtiyaçlarını ayrı ayrı inceleyen, ilgili akademik meslek gruplarından oluşan, projelerde arabulucu ve garantör rolü olan bir merkez olacaktır. Merkez hayata geçecek projelerde hak kaybı yaşanmadan ilçemizin yapı stoğu yenilenmesi ve deprem dirençli kent hedefimize katkı verecek.” dedi. 
Balaban,  “Şeffaf belediyecilik. Şeffaf Yunusemre Platformu’nu kuracağız. Meclis toplantıları ve tüm ihaleler bu platformda ve belediye sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanacak. Vatandaşımız hem hizmetlerden hem de harcamalardan haberdar olacak. Hiç bir şey kapalı kapılar arkasında kalmayacak” dedi. 
Balaban, “Dijital dönüşüm: Belediyeyi güncel teknolojilerle yöneteceğiz. Yunusemre’de yaşayan vatandaşlarımızı belediye ile ilgili tüm işlem ve süreçlerini “baştan sona” takip edebilecekleri dijital platform ile buluşturacağız. Anket ve oylama modülleri ile Yunusemrelilerin fikirlerine verdiğimiz değeri kendilerine göstereceğiz. Doğa dostu belediyecilik: Tüm projelerimizde önceliğimiz “doğaya zararı en aza indirirken, faydayı nasıl arttırırız” sorusunun cevabını bulmak olacak. Yunusemre Belediyesi’nin neden olduğu karbon ayak izini düzenli olarak takip edeceğiz ve en aza indirmeyi hedefleyeceğiz. Tarımsal kalkınma: Tarımsal kalkınma belediyecilik anlayışımızın en önemli göstergesi olacak. İlçemizin çiftçisi de hayvancısı da mutlu olacak. Tarımı geliştirip, hayvancılığı destekleyeceğiz. Liyakatı esas alarak, bilimin ve teknolojinin tüm imkanlarını seferber edeceğiz, akademisyenlerimizin desteği ile kendi kendine yeten Yunusemre için çalışacağız” dedi.
Basın çalışanları için Basın Merkezi kuracağına açıklayan Balaban, “Halkımızı gerçeklerle buluşturan basın emekçilerimizi dönemsel değil, her zaman önemseyeceğiz. Basın emekçilerimiz için hazırlayacağımız basın merkezini yeni nesil teknoloji ve ekipmanlar ile donatacağız. Sekreterlik hizmeti ile basın mensuplarımız kendi ofisleri gibi kullanabilecekleri ortak bir alana sahip olacak” dedi. 
Balaban, “Mahalle kreşleri: Mahallelerimizde nitelikli eğitim veren belediye kreşleri açacağız. Çok ekonomik ücretlerle, çalışma saatleri içerisinde hizmet verecek kreşlerimiz sayesinde anneler çalışma hayatına katılacak. Böylelikle hem aile hem de ilçe ekonomisine katkı sunacağız” dedi. 
Balaban, “YUNUSKART: İhtiyaç sahibi ailelere her ay belirli tutarda gıda ve gıda dışı alışverişlerinde kullanabilecekleri YUNUSKART’ı vereceğiz. Aileler bu kartı anlaşma yaptığımız mahalle marketlerinde kullanacak. Bu sayede ihtiyaç sahibi ailelere destek olurken ilçemizdeki esnaflarımızın ekonomisine de katkı sağlayacağız. Öğrencilere ücretsiz yemek: Dar gelirli hemşehrilerimizin yaşadığı mahalleler başta olmak üzere ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimiz için ücretsiz öğle yemeği hizmeti vereceğiz. Bu sayede ilçemizde yaşayan çocuklarımızın eve aç gitmesini engelleyeceğiz.Çocuklar için süt dağıtım: Belediye kaynaklarını doğru kullanarak, halk için belediyecilik yapacağız. Sağlıklı beslenmek her çocuğun hakkı. Yunusemre’de yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara ücretsiz süt dağıtacağız.İstihdam Merkezi: Hem tarım hem de sanayi istihdamı açısından ülkenin sayılı ilçelerinden birinde yaşıyoruz. Merkezimiz, istihdamın çevre il ve ilçelerden sağlanması yerine işverenler ile sıkı iletişimi sağlayacak, eğitim ve sertifikasyon çalışmaları ile nitelikli işgücü oluşumuna destek verecektir. Meslek Edindirme Kursları: Ülkenin sayılı sanayi bölgelerine sahip ilçemizde istihdam merkezimiz ile koordineli bir şekilde özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesi, işsiz gençlerimizin de nitelikli iş imkanına kavuşması için meslek edindirme kurslarımızı hayata geçireceğiz.Kadın Dayanışma Merkezi: Her türlü fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete uğramış veya uğrama riski taşıyan, can güvenliği sorunu yaşadığı için sığınma ihtiyacı olan kadınlara ve çocuklarına öncelikle Kadın Konukevi’nde konaklama ile güvenli bir ortam sunacağız. Sığınma evine kabul edilmesi durumunda hak ihlaline uğrayan kadınlara hukuk desteği sunacak, yaşama katılabilmeleri için mesleki eğitim kursları verecek ve istihdam desteği sağlayacağız. Alzheimer Gündüz Merkezi ile hedefimiz hastalık tanısı alan vatandaşlarımıza ve ailelerine özellikle başlangıç seviyesindeyken rahatsızlığın ilerlemesini yavaşlatmak amacı ile destek olmak. Hastaların merkezimizde sosyalleşmelerini, güvenli bir ortamda vakit geçirmelerini, egzersiz yapmalarını ve bilişsel fonksiyonlara yönelik etkinlikleri gerçekleştirmelerini uzman bir ekiple sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 
Balaban, “Engelsiz Yaşam Merkezi: Zihinsel ve bedensel engelliler için 2 ayrı bölümden oluşacak Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireylere yönelik rehabilitasyon ve fizyoterapi hizmetleri verilecektir. Sürekli eğitimlerin yanı sıra ailelerin kişisel ve sosyal ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla belirli sürelerde çocuklarını emanet edebileceği bir tesis olacaktır.Engelsiz Knet ve Parklar: Yunusemre’de bulunan çocuk parkları ve spor parkları engelli bireylerimizin de kullanımına uygun hale getireceğiz. Engelli bireylerimiz sadece kendine ait alanlarda değil tüm kamusal alanlarda hak ettiği hizmeti görmesini sağlayacağız. Şehrimizde bulunan üstyapılar engelli bireylerin kullanımına uygun hale getirilecek, ilçemizin engelli bireylere uygun olmayan üst yapı eksikliklerini tespit etmek ve gidermek için özel bir birim kuracağız. Engelsiz İstihdam Birimi ile kamu, STK ve özel sektör iş birliği sağlanacak ve engelli bireylerin kendilerini geliştirdikleri alanlarda iş hayatına aktif katılımı sağlanacaktır. Engelsiz kafe gibi sadece engelli bireylere yönelik alanlardan ziyade belediyemizin tüm sosyal tesislerinde engelli bireyler istihdam edecek ve onları günlük yaşantımızın parçası haline getireceğiz. (Otizmli bireylerin ürün etiketlemede normal gelişim gösteren bireylere göre hızlı ve çok yüksek performansa sahip olduğu görülmüştür). Akülü araç kullanan engelli vatandaşlarımız için tamir ve bakım atölyesi kuracağız. Akülü araç kullanan engelli vatandaşlarımız senelik araç bakımlarını yaptıracak, arızaları için tamir hizmeti alacak. Bedensel engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta var olmaları için gereken her şeyi yapacağız.Muradiye Kentpark: Muradiye Mahallesinde kampüs yolu doğusunda bulunan alanda hem bölge halkının hem de üniversite öğrencilerinin keyifle zaman geçirebileceği, sosyal alanların, spor ve eğlence alanlarının bulunduğu modern, doğa ile iç içe bir kentpark inşaa edeceğiz” dedi. Balaban, belediye meclis üye adaylarını tanıttı.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.