Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CANSIN,FESTİVAL BÜTÇESİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANSIN

Deva Partisi Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, bu yıl 483’üncüsü kutlanması planlanan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali için harcanacak olan paranın deprem bölgesine yardım olarak bağışlanmasını önerdi.

MANİSA-GENEL 20.02.2023 00:00:00 973 0
  CANSIN,FESTİVAL BÜTÇESİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANSIN

 

 

Deva Partisi Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraların birlik ve beraberlikle, toplumsal bir dayanışmayla sarılmaya çalışıldığını söyleyerek festivale ayrılan bütçenin deprem bölgesindeki yurttaşlara gönderilmesini önerdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün festival için bütçenin sınırsız olduğu yönündeki açıklamasını hatırlatan Tunçdirek şunları söyledi: “Toplum olarak çok ağır günlerden geçiyoruz. Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremde çok büyük kayıplar verdik. Son resmi rakamlara göre 40 bin 642 vatandaşımız yaşamını yitirmişken Mesir Festivali’ni yapmayı düşünmek ayıptır. Festivalin iptal edilmesi önerisini kesinlikle destekliyorum. Ayrıca Manisa Mesir Festivali Komitesi geçtiğimiz aralık ayında Manisa Valisi Sayın Yaşar Karadeniz’in başkanlığında valilikte toplanmış ve işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu törende Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün, 3 yıl önce kutlanan festivalde 3 milyon lira bütçe ayırdıklarını hatırlatarak, bu yıl 26-30 Nisan tarihleri arasında kutlanacak festivalin bütçesine bir sınır koymadıklarını açıklamıştı. Toplumun her kesiminden yurttaşımız bu ekonomik kriz içerisinde bile olsa dişinden tırnağından artırarak deprem bölgesine yardım yapmak için yarışırken, Sayın Cengiz Ergün’e de düşen Manisa Büyükşehir Belediyesi adına festival için yapacağı sınırsız bütçe desteğini bugün en fazla ihtiyaç duyulan deprem bölgesine göndermektir. Biz Deva Partisi olarak, festival parasının takipçisi olacağız. Çünkü bu para Manisalıların parasıdır.”

Bir 1 kişi yakın çekimi olabilir

 

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.