800 dekarlık teknolojik sera Çalışmaları sürüyor

0

EKONOMİ 21.12.2020 17:21:06 2760 0
800 dekarlık  teknolojik sera Çalışmaları sürüyor


800 dekarlık bir teknolojik sera varlığına sahip olan Manisa’da enerjinin tarımda kullanılması için çalışmalar sürüyor.  

Manisa’nın jeotermal kaynaklar anlamında zengin olduğunu kaydeden Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, teknolojik sera bölgeleri oluşturmak istediklerini açıkladı.  Alaşehir’de özellikle 1800 dekarlık alanda tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmasının devam ettiğini ifade eden Öztürk, “Orada teknolojik sera oluşturma adına Maden Tetkik Arama ile birlikte bölge müdürlüğümüz orada bir sondaj çalışması yapıyor. Oradan çıkacak sıcak suyla da teknolojik sera bölgesi kurma çalışmalarımız var. Enerjiyi burada tarımda kullanmak istiyoruz.  Teknolojik sera varlığında Türkiye’de ikinciyiz ama hedefimiz uzak ara birinci olmak. Bu da koyduğumu hedeflerden bir tanesidir. Tüm bunlar bizim temel hedefimizi destekleyen unsurlardır. İhracatta her zaman Manisa’nın temel payını artırmak istiyoruz. Hedefimiz büyük” diye konuştu. 
 
Manisa’nın jeotermal enerji ile ısıtılan sera varlığı bakımından İzmir’in ardından yer aldığını açıklayan Öztürk, 'İklime bağlı kalmadan, kısmen ya da tamamen kontrollü olarak üretime imkan sağlayan örtü altı yetiştiriciliği Manisa'da giderek yaygınlaşıyor. Örtü altı yetiştiriciliğinde en önemli gider kalemini ısıtma masrafları oluşturduğundan dolayı jeotermal enerji kaynakları ön plana çıkıyor” dedi.

Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 40 Binden Fazla Sentetik Hap Ele Geçirildi

Köprübaşı’nda Tarım Alanında Yangın: 11 Kişi Tahliye Edildi

Yaşar Akova’dan Edebiyatseverlere Derin Bir Yolculuk: "Bir Asra Şahitlik"

Selçuk Özdağ, Ege’nin En Beğenilen İkinci Milletvekili Seçildi

Akhisar Ülkü Ocakları’ndan Şehit İtfaiyeciler İçin Kur’an Tilaveti

Eğitim-İş’ten Sert Tepki: Rehber Öğretmenler Sıcak Çadırlarda Çalıştırılamaz

Manisa’nın Mahallelerine Yaz Neşesi: Portatif Havuz Keyfi

Yunusemre Belediyesi’nden Evlenecek Çiftlere 1.500 TL’ye Gelinlik Desteği

  • Cumartesi 42.4 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Pazar 42.7 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 42.1 ° / 21 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.