Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

4.Türk Dünyası Gazeteciler Şurası Bakü’de yapılacak

Azerbaycan Diaspora Teşkilatları Ve 4.Türk Dünyası Gazeteciler Şurası 11 – 16 Eylül 2023 Tarihleri arasında Azerbaycan başkenti Bakü’de yapılacak.

8.09.2023 12:29:00 954 0
4.Türk Dünyası Gazeteciler Şurası  Bakü’de yapılacak

 

 

 

Yapılacak olan bu toplantının organizasyonu, Manisa Yunusemre ilçesinde kurulu bulunan  “Azerbaycan Evi” ve “Manisa Gazeteciler Yayıncılar Derneği” müşterek organizasyonu kapsamında hayata geçiriliyor. 
   
Manisa  “Azerbaycan Evi”  Manisa’da Kurulu bulunan eski “Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğinin” Kurucu ve 10 Yıl Başkanlığını yapan, Seyfettin Ayakyay Başkanlığında Yunusemre ilçesinde kuruldu. Manisa’da eski Azerbaycan Kültür Dayanışma Derneğinin 2. dönem Başkalığını 6. Yıl Yapan Kaffar Hangül ve 3 Yıl yapan Yalçın Taşdemir, Kurucu başkan Yardımcılığını yapan,  Bahadır Hoşgül, Müslüm Oğuz, Veli Taşdemir, Orhan Kaya ve Ahmet Demirci gibi, Azerbaycan Kültürüne hizmet veren kadınların Manisa’da oluşturdukları “Güç Birliği” ile kurularak hayata geçirildi.

Manisa Azerbaycan Kültür Dayanışma Derneğinde 3 yıl başkanlık yapan Yalçın Taşdemir, 1918 yılında kurulan Azerbaycan Cumhuriyetinin 2018 yılında kutlanan 100. Yılında Manisa başkanı olarak görev yaptı.  Karabağ Zaferinin coşkusunu Manisa’da da yaşattı. Şimdi kendisi Manisa Azerbaycan Kültür Evi Teşkilat Başkanı olarak görevini sürdürüyor. 
 Manisa Azerbaycan Kültür Evi Teşkilat Başkanı Yalçın Taşdemir, “Şiarı “Sen, ben, bizim oğlan” değil, Azerbaycanlı hemşerilerin ve Azerbaycan sevdalısı Azerbaycan’dan gelen öğrencilerin, Manisa’ya eğitimlerinde, Azerbaycan kökenli hemşerilerinin kentsel yaşamlarına olarak katkı ve katılımlarını sağlamak, Uluslararası boyutta Azerbaycan ve Türkiye’nin Ulu Önder Atatürk’ün söylediği “Azerbaycan’ın Kederi, Kederimiz, sevinci Sevincimiz“ Şiarıyla;  bugün gerçekleştirilen Kardeş iş birliğini, daha da güçlendirerek kardeş belediyeler oluşumundan, kadın üyelerin ve gençlerin kültüründen, eğitimine, tarımdan, iş alanlarına ekonomisine ve tanıtımına katkı katılımlarını çoğaltma hedef olacak.   “Bir Millet, İki Devlet” Şiarı ile Azerbaycan’ın İnkişafının Kurucusu Rahmetli Haydar ALİYEV’in 100’cü Yıl Doğum Günü münasebeti ve Bakü’nün Kafkas İslam Ordusu Tarafından Kurtarılışının 105. Yılı kutlama törenlerine iştirak etmek, Azerbaycan’ın 30 Yıl işgal altına kaldıktan sonra Türkiye Azerbaycan emektaşlığı kapsamında işgalden kurtarılarak kazanılan zafer sonrası; Türkiye Azerbaycan Devleti tarafından karşılıklı iş birliği ve kardeşlik duygularının geliştirilmesinin hayata geçirilmesi amacıyla; TİKA  ve Azerbaycan Diaspora Bakanlığı katkılarıyla, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, ,Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği,  Gazeteciler Cemiyetleri Vakfı, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunu, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu  ve Manisa Azerbaycan Evi  olarak,  Azerbaycan (Medya Araştırma ve İzleme Merkezi, Reaksiya Media Group"u, Müharibe Veteranı Gadınlarına Sosial Yardım İçtimai Birliyi  ve Azerbaycan Medeniyet Bakanlığına bağlı kuruluşlarla Azerbaycan’dan  STK’larının katılımıyla; 11.09.2023 – 16. 09.2023 Tarihleri arasında Azerbaycan Bakü’de gerçekleştirilecektir. Manisa’da ben değil, bizler olma yolundayız. ” dedi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.