Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

46 YILLIK  AYAKKABI USTASI AVŞAR ,DÜNYAYA BİR DAHA GELSEM YİNE AYAKKABI TAMİR USTASI OLURUM

Manisa'da yaşayan 58 yaşındaki ayakkabı tamir ustası İsa Avşar 46 yıldır mesleğini sürdürüyor .

GÜNDEM 28.08.2023 11:23:00 2237 0
46 YILLIK  AYAKKABI USTASI AVŞAR ,DÜNYAYA BİR DAHA GELSEM YİNE AYAKKABI TAMİR USTASI OLURUM

 

 

Manisa'da yaşayan 58 yaşındaki ayakkabı tamir ustası İsa Avşar 46 yıldır mesleğini sürdürüyor 

Manisa'nın Yunusemre İlçesinde   yaşayan evli  4 çocuk babası 58 yaşındaki İsa Avşar 46 yıldır ayakkabı  tamirciliği yapıyor. Yunusemre'nin  Muradiye Mahallesinde 15 metrekare iş yerinde  mesleğini sürdüren ve  İşlerinin  yoğun olduğunu çırak bulamadığını aktaran  ayakkabı tamir ustası İsa Avşar "ayakkabı tamirciliği altın bilezik. Meslek öğrenmek isteyen gençlerin öğrenmesini tavsiye ederim. Ben bir daha dünyaya gelsem yine ayakkabı tamir ustası olurum "  dedi.

4 çocuğunu ayakkabı tamirciliği yaparak okutup büyüttüğünü söyleyen İsa Avşar "Bizim meslek son demlerini yaşıyor. Benden sonra bu makineleri  çalıştıracak yok. Çırak olmaması ve yetişmemesinden biraz endişeliyim. Ayakkabı tamirciliği yok olmaya yüz tutmuş bir meslek artık.  Bizim işlerimiz hareketli. Bu meslek  yok denecek kadar az. Biz tamirciler yoğun çalışıyoruz.   

Her türlü ayakkabı tamiri yapıyoruz. Spor ayakkabı, kundura ayakkabı, sandalet ve terliği vatandaşlar tamir için bizlere getiriyor" dedi.

"BENİM 46 YILLIK SLOGANIM VAR

 

İsa Avşar  "Vatandaşlarımıza söylediğim sloganım var 'eski ayakkabınızı atmayın getirin bize,  yenileyelim verelim size' bu sloganı ben yıllarca  kullanıyorum. Bu slogan bana özgü ve vatandaşlar tarafından da sevildi ayrıca karşılığını da buldu. EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ Yılda binlerce ayakkabıyı çöpe atmaktan kurtardıklarını  aktaran ayakkabı tamir ustası İsa Avşar "Bizim tamir yaptığımız ayakkabılar çöpe atılmadığı için çevre kirliliğinin önüne  geçmiş oluyoruz.  Ayakkabı ham madde  günümüzde çok pahalı. Bizim yaptığımız  tamirler sayesinde binlerce  ayakkabı az üretildiği için ülke ekonomisine  katkı sağlıyoruz.   Benim son sözüm yetkililer bizim gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmaya yardımcı olurlarsa sevinirim. Hayat şartlarından dolayı eskiye çok rağbet var. İşlerim çok yoğun. Vatandaşlar eskiyen ayakkabılarını tamir yaptırıyor. Yeni ayakkabı fiyatlarının yükselmesi  ayakkabı tamircilerinin işinin artmasını neden oldu"  dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.