Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

22 Kişi Spil Dağında kamp kurdular

1

MANİSA- EĞİTİM 24.01.2021 11:59:37 1618 0
22 Kişi Spil Dağında kamp kurdular



Karla kaplı alanda ilk olarak çadırlar kurulurken ekipler kuşlar için de bölgenin farklı alanlarına buğday serperek beslenmelerine katkı sağladı. Ekipler kış şartlarında gerçekleşebilecek bir afete nasıl hazırlanacakların, çadır kurmadan, yemek pişirmeye, yürüyüşten yemek servisine kadar farklı alanlarda kış aylarında gerçekleşebilecek bir afete karşı hazırlık eğitimi alacaklar. 
“Eğitim işbirliğini artıracak”
Kış Dağcılık eğitimi gerçekleştirdiklerini kaydeden AFAD Manisa İl Müdürü Güray Karakaya, arama kurtarma ekiplerinin vazgeçilmez unsurlar olduğunu belirterek, “Afet sonrası sahada hep beraber çalışıyoruz. Buraya arama kurtarma ekipleri olarak katıldınız. Afetlerdeki koordinasyonumuzu pekiştirmek için afet olmayan anlarda da beraber vakit geçirmek, eğitimlerimizi beraber yapmak, işbirliğimizi ve koordinasyonumuzu artıracağından bizlere ilerleyen süreçlerde fayda sağlayacağını umuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
“Her türlü  koşuldaki afetlere hazırlık yapıyoruz”
Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen de ekiplere eşlik ederek hem moral hem de eğitime destek verdi. Özmen yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde sayın bakanımızın da bir açıklaması oldu. 2020 yılında afetler yüzde 43 gibi bir artış oldu. Bu anlamda afetlerin her türlü koşulda gerçekleşme ihtimaline karşın bizler de hazırlık yapıyoruz. Burada birkaç sivil toplum kuruluşumuz ve AFAD’la beraber geldik. Kış günlerinde gerçekleşebilecek bir afete nasıl hazırlık yapılır onun çalışmasını yapacağız. Çadır kurmada, ısınmaya, yürüyüşten yemek servisine kadar her alanda çalışacağız. Sivil toplum örgütü mensubu arkadaşlarımıza ve AFAD gönüllülerimize çok çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.